Éjjeli lepkészés és fénycsapdázás is lesz hétvégén a kétnapos nagyszabású fesztiválon a vácrátóti botanikus kertben

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben érdekes programokkal, tudományos játékokkal izgalmas beszélgetésekkel, piknik hangulattal, napközbeni zenéléssel, felolvasásokkal, koncertekkel várják az egész családot ezen a hétvégén szombaton és vasárnap.

Szombaton a rock kedvelőknek Ivan & The Parazol koncert, vasárnap a jazz kedvelőknek: Sárik Péter Trió koncert lesz. A két nap során összesen 11 helyszínen zajlanak majd a programok. A tudósok sátrában több témában tartanak majd érdekes bemutatókat. A tóparton például a kerti tavak élővilágának bemutatója lesz, de szó lesz az éhező méhecskékről, vagy épp a városban élő vérszívókról is. Emellett kiállítások, kerekasztal beszélgetések, filmvetítés is várja az érdeklődőket, de vasárnap például az erdőmerülés mint stresszoldó és egészségmegőrző módszerrel is ismerkedhetnek a látogatók.

Az éjjeli lepkészés és fénycsapdázás program részvételi létszáma legfeljebb 40 fő, ezért előzetes regisztráció szükséges. A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők a botanikuskert-info@ecolres.hu email címen jelentkezzenek szeptember 8-án 16:00 óráig. Visszaigazolást az érkezés sorrendjében küldenek a jelentkezőknek, a részvételi keret beteltéig.

Hozzászólás
Előző cikkJövő hétvégén ingyenesen lesz látogatható a Prónay-kastély Acsán
Következő cikkKádár Ferenc: Kivezetem a falut abból a helyzetből, amiben most van