Kerékpározók szerint újra felbukkant a medve – Királyrétnél látták

A napokban újra felbukkant a medve térségünkben, legalább is a szemtanúk állítása szerint. Eddig azonban Királyrét, Nagymaros környékén – ahol kirándulók vélték látni – nem láttak a jelenlétére utaló jeleket és fotó sem készült róla.

„A medve nem kacsa!!! Tegnap koraesti órákban, montizunk egy barátommal, Királyrét felett (a Hiúzház mögötti úton tekerünk NHH felé) a köves úton, amikor tőlünk kb 150 méterre megláttuk az úton keresgélő medvét. Amikor meglátott minket, két lábra ált és figyelt egy darabig, majd folytatta a szaglászást, 2-3 perc után bement a fák közé.” – írja beszámolójában egy kiránduló.

Megkérdeztük az illetékes erdészet vezetőjét, Ruff Jánost, aki lapunknak azt mondta: ha a medve a térségben járna, annak nyoma lenne. Akár szőr, ürülék, karmolások. Mint, ahogy Acsa környékén, itt is nyomot hagyna maga után. Acsánál vadkamera rögzítette, de Királyrét térségében eddig semmilyen felvétel nem készült róla. Se vadkamera, se a látogatók által.


Hozzátette: az említett helyszín rendkívül népszerű a turisták körében, a Börzsöny egyik legforgalmasabb része. A medve jellemzően kerüli ezeket a helyeket.

A szakember szerint nem zárható ki, hogy medve mászkáljon a térségben, de eddig a kirándulók Facebook posztjain és bejelentésein kívül, medvére utaló nyomot nem találtak az erdőkben és a megnevezett területen.

Hozzászólás
Előző cikkPraktiker-Vác néven versenyez tovább a váci női kézilabdacsapat
Következő cikk5,2 milliárd forintos zöldmezős beruházás Vácon, 60 új munkahely jön létre