Végig vezetve lett bajnok Pest megyében a Váchartyán labdarúgócsapata

A Pest megyei harmadosztály Északi-csoportjában szereplő Váchartyán KSE rajt-cél győzelméről írt a Sportszelet Online és az egyesület közösségi oldala. A másodosztályba felkerült váchartyániak már az első fordulóban a tabella élére ugrottak és egészen a bajnokság zárásáig ott is maradtak. A következő szezonra való felkészülésről és az utánpótláscsapatok bővüléséről beszélt Lassú Tamás ügyvezető és Fenyvesi Boldizsár edző.

Az előző években nyújtott teljesítmény alapján a 2021/2022-es bajnoki évre – teljes joggal – az aranyérem megszerzését tűzte ki célul a vezetőség, s az már a rajtnál kiderült, hogy a cél abszolút megvalósítható. Az első fordulókban, zsinórban négyszer is győztesen hagyta el a pályát a gárda, majd a rivális Csomád ellen egy döntetlen becsúszott (velük harcoltak a bajnoki címért), utána azonban zsinórban hét siker következett a szezon első felében. Ez az őszi idény végén 34 pontot és veretlen fél szezont jelentett a tabella élén.

A tavaszt egy Kismaros elleni vereséggel nyitotta a gárda, majd kisebb hullámvölgybe kerültek, két döntetlen következett, az egyik ismét a rivális Csomád ellen. Lassú Tamás ügyvezető ezt az időszakot utólag a felkészülés nehézségeivel indokolta. Ezután azonban egyenesbe állt az együttes és győzelmeket szereztek és továbbra is az élén maradtak a harmadosztályban. Az utolsó fordulókban még egy vereség is belefért, így lett bajnok rajt-cél győzelemmel a Váchartyán. Még egy címet bezsebelhetett a gárda, hiszen a csapat kiváló támadója, Krasnyánszki Martin 35 találattal gólkirály is lett (a Göd II. labdarúgójával, Szabó Gáborral holtversenyben)

A sikerek kovácsai a kispadon egymás mellett ülő Fenyvesi Boldizsár edző és Lassú Tamás ügyvezető voltak:

„Teljesítettük azt, amit a bajnoki év indulásánál elterveztünk, elsők lettünk, és magasabb osztályba léphetünk. Természetesen örülünk Krasnyánszki Martin gólkirályi címének, nem vitás, átlagon felül teljesített, de a csapat valamennyi tagja mindent megtett a siker érdekében. Hozzájárult az is, aki a füvet nyírta, a pályát vonalazta, vagyis mindenki részese ennek a sikernek. Most új feladatok várnak ránk, melyeket meg kell oldani a bajnoki rajtig.”

Elmondta még, hogy a másodosztály további utánpótláscsapatok alakítását jelölte meg feltételként, ez pedig csak települési összefogásokkal valósulhat meg:

„Váchartyán kis település ahhoz, hogy öt utánpótlás csapatunk legyen. Ezért felvesszük a kapcsolatot a környező településekkel, gondolok itt Püspökszilágyra, Vácrátótra és Vácdukára. Biztosan sikerül majd a különböző korosztályokat kiállítani. Az utánpótlás szervezése mellett figyelnünk kell a felnőtteknél folyó szakmai munkára is. Eddig ugyanis heti egy edzésünk volt, most kettőt kell tartani, hogy helytállhassunk a „megye-kettőben”.

Zárásként az erősítésekről is beszélt:

„Három játékost kell igazolnunk, mert ugyanennyien visszavonulnak a jelenlegi keretünkből. A kapusunk, Mészáros Balázs – bár ő még segít, ha kell –, továbbá Fehér Csaba és Martin édesapja, Krasnyánszki Zoltán is. Róla annyit, hogy 51 éves, és annak idején a labdaszedője voltam. Később együtt futballoztunk, neki ez volt a hetedik aranyérme, amit a különböző megyei osztályokban szerzett. A visszavonulók pótlása mellett utánpótlás korosztályokat is szerveznünk kell.”

A Pest megyei III. osztály, Északi csoportjában aranyérmes Váchartyán 2021/2022. évi játékoskerete: Mészáros Balázs, Szendrei Szabolcs (kapusok) – Csánki Balázs, Demény Gábor, Drozgyik Norbert, Erdélyi István, Franyó Róbert, Fehér Csaba, Fenyvesi Boldizsár, Gulyás Bence, Honti Bence, Huszár László, Király Zoltán, Király Nikolasz, Kovács Kevin, Krasnyánszki Martin, Krasnyánszki Zoltán, Lassú Roland, Lebán Tamás, Lepsényi Péter, Plachi András, Plachi Dávid, Szendrei Szabolcs, Szunyogh István, Turczer József (mezőnyjátékosok). Edző: Fenyvesi Boldizsár és Lassú Tamás.

Hozzászólás
Előző cikkRemek váci evezős eredmények a bledi regattán
Következő cikkSzerdától módosul a szobi vonal vasútpótló közlekedése