Remek váci evezős eredmények a bledi regattán

Szlovéniában rendeztek nemzetközi regattát az evezősök versenyében, ahol a magyar küldöttségből több, mint százötvenen vettek részt a megmérettetésen. Köztük négy váci versenyző is. Írja a Magyar Evezős Szövetség oldala, a hunrowing.hu.

A 66. Nemzetközi Bledi Regatta péntektől vasárnapig tartott. A három napos versenyen minden versenyszámban két döntőre került sor. A pénteki előfutamok után szombat délelőtt következtek, sorban a finálék első köre, majd délután ismét előfutamokra került sor, amelyek a vasárnapi döntők összetételéről voltak hivatottak dönteni. A nemzetközi mezőny kiváló alkalom volt az erőfelmérésre, vagy akár az optimális, legerősebb válogatott egység kialakítására is.

A Váci Városi Evezős Clubtól is érkezett négy versenyező a viadalra. A férfi felnőtt egypárevezősöknél Szklenka Bence szombaton harmadik, vasárnap pedig ötödik lett. Ugyancsak a dobogó legalsó fokára állhatott szombaton a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében a győri Szigeti Rolanddal Fenyődi Tamás. Ez a duó másnap egy helyet javítva, másodikként ért a célba.

Az ifik férfi kétpárevezős versenyében két váci fiú is egy-egy kalocsai versenyzővel ült hajóba. A váci Dávid Dominik Kocsis Bálinttal a második, míg Igar Ádám Althammer Istvánnal a negyedik helyen zárt. A férfi ifjúsági evezős négypárban ez a négy versenyző szállt vízre és hatodik helyen végzett.

Váci résztvevők:

Felnőtt

Egypárevezős: Szklenka Bence (Vác Városi Evezős Club, edző: Mácsik Miklós)

Ifjúsági válogatott

Kétpárevezős: Dávid Dominik, Kocsis Bálint (Vác Városi Evezős Club, Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, edző: Németh Zoltán)
Igar Ádám, Althammer István (Vác Városi Evezős Club, Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, edző: Németh Zoltán)

Négypárevezős: Igar Ádám, Althammer István, Dávid Dominik, Kocsis Bálint (Vác Városi Evezős Club, Kalocsai Evezős és Vízisport Egyesület, edző: Németh Zoltán)

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Hozzászólás
Előző cikkNyolcadik helyen végeztek a váci vízilabdázók
Következő cikkVégig vezetve lett bajnok Pest megyében a Váchartyán labdarúgócsapata