Szerdától módosul a szobi vonal vasútpótló közlekedése

Szerdától módosul a szobi vonal vasútpótló közlekedése: a pótlóbuszok más vonalon közelednek, az eddigi, reggeli és esti csúcsidőben induló hajójáratokon pedig nem fogják elfogadni a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket – tájékoztatta a MÁV kedden az MTI-t.

Mint felidézték: a múlt csütörtöki esőzés következtében 1700 méteres szakaszon 10 ezer köbméternyi sár és kő öntötte el a vasúti pályát Nagymaros és Szob között, a Dömösi átkelésnél.

Jelenleg vágányon járó fölmunkagépekkel végzik a törmelék eltávolítását. Az omlások következtében olyan károk keletkeztek, amelyek helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. Egy vágányon várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés. A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a forgalmat.

Addig a Budapest-Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokkal közlekedhetnek.
Miután Nagymaros és Zebegény között, a 12-es főúton, egy sávon már megindulhatott a közúti forgalom, szerda hajnaltól a pótlóbuszok már Nagymaros és Szob között a főúton közlekednek, nem kell kerülniük Kóspallag és Márianosztra felé. A pótlóbuszok a vasútvonalhoz közeli közlekedése miatt a Szob és Zebegény közötti külön pótlójáratok és a vonatpótló hajójáratok is megszűnnek szerdától.

A vasúti pálya lezárása érinti a Szob, Párkány határállomásokon ki- és belépő több nemzetközi – a Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Németország felé közlekedő Metropolitan EuroCity, Báthory EuroCity, Metropol EuroNight – vonat közlekedését is.

A részletes menetrendek és térképek megtalálhatók a www.mavcsoport.hu/mavinform/szobi-vonalon-junius-15-tol-valtozik-potlobuszok-utvonala oldalon – közölte a MÁV.

Forrás: MTI

Hozzászólás
Előző cikkVégig vezetve lett bajnok Pest megyében a Váchartyán labdarúgócsapata
Következő cikkA márianosztrai börtönnel is ismerkedhettek az IpolyFeszt látogatói