Változik a vonatok menetrendje a 70-es vonalon

Június 20-ától változik a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező, a szobi és párkányi határállomáson ki- és belépő, Csehországgal, Szlovákiával, Lengyelországgal, Németországgal közvetlen összeköttetést biztosító nemzetközi vonatok közlekedése – közölte a Mávinform.

Tájékoztatásuk szerint egyes vonatokat a Keleti pályaudvarra irányítanak át. A Hungária és két vonatjárat kivételével a Metropolitan EC vonatok többsége Szobig közlekednek és onnan indulnak. A Keletibe átirányított vonatok menetrendje módosul, Budapestről korábban indulnak, illetve később érkeznek meg.

A Nyugati helyett a Keleti pályaudvarról indul:
• a 280-as számú Metropolitan EuroCity (EC) vonat 4:50-kor Prágába,
• a 130-as számú Báthory EC vonat 8:01-kor Terespolba és Krakkóba,
• a 476-os számú Metropol EuroNight (EN) vonat 19:01-kor Berlinbe, Varsóba, Prágába.

A Nyugati helyett a Keleti pályaudvarra érkezik:
• a 281-es számú Metropolitan 22:58-kor Prágából,
• a 131-es számú Báthory 20:58-kor Terespolból és Krakkóból,
• a 477-es számú Metropol EN vonat 9:14-kor Berlinből, Varsóból és Prágából.

A vonatok továbbra is kerülő útvonalon Rajka érintésével közlekednek, mindkét irányban megállnak Budapest-Kelenföldön és Győrben. Nem érintik a Nyugati pályaudvart, Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Párkány (Štúrovo), Érsekújvár (Nové Zámky) állomást.

A Nyugati helyett Szobról indulnak és oda érkeznek.

Az első induló, illetve utolsó érkező kivételével – 280-as, 281-es számú – valamennyi Metropolitan EuroCity (278, 276, 274, 272, 270, 271, 273, 275, 277, 279-es számúak) és a Hungária EuroCity (286, 287-es számúak) magyarországi végállomása és kiinduló állomása Szobra kerül át, a Nyugati pályaudvar helyett. Az utasok a Nyugati pályaudvar és Szob között a nagymarosi S70-es, G70-es, illetve Z70-es vonatokkal, valamint a Nagymaros és Szob között közlekedő pótlóbuszokkal utazhatnak, az érintett járatokban több buszt indítanak a nemzetközi utasok miatt. Az érintett Metropolitan EC és a Hungária EC vonatok a szlovák vasút vonalán már az eredeti útvonalon Párkány (Štúrovo) és Érsekújvár (Nové Zámky) állomás érintésével közlekednek.

Forrás: Mávinform

Hozzászólás
Előző cikkÚjabb utakat újítottak fel civilek Václigeten
Következő cikkRiválisok elleni sikereknek is köszönheti a harmadosztályú tagságát a Vác FC