Újabb utakat újítottak fel civilek Václigeten

A Václiget és Márialiget Civil Egyesület 2022. június 17-18. (péntek-szombat) napokon ismét útjavítási és karbantartási munkákat végzett Václiget településrészen – tájékoztatott a szervezet a közösségi oldalán.

Mint írják: egyesületünk 10 tonna kulét (útalap) és 10 köbméter bazalt követ (útfelület), valamint munkagépet biztosított az útjavításhoz. Ezáltal a Václigetet Sződligettel összekötő útszakasz teljes hosszában javításra került. Ehhez az önkormányzat 5 köbméter bazaltkővel járult hozzá.

A szervezet tájékoztatása szerint igyekeztek figyelemmel lenni a gyalogosokra, kerékpárosokra, valamint a babakocsit toló anyukákra. Éppen ezért az út szélén kőmentes sávot próbáltak kialakítani, így biztosítva számukra a problémamentes közlekedést.

Szombat délelőtt az összekötő útszakasz melletti növényzet visszavágására, rendezésére került sor az egyesület tagjainak társadalmi munkája által, valamint a korábban illegálisan lerakott zöldhulladék összegyűjtését és elszállítását végezték el az egyesület tagjai saját szállítójárműveikkel.

Az útjavítási munkálatok során felmarásra került a Gőzös utca eleje, amely már nagyon rossz állapotban volt.

Mint írják: egyesületünk a következő héten folytatja a javítási munkálatokat. Az előbb említett Gőzös utcai szakaszra 5 köbméter bazalt követ fog biztosítani civil szervezetünk. Természetesen itt is úgy alakítjuk majd ki az útfelületképzést, hogy a gyalogosok, kerékpárosok, továbbá a babakocsit toló anyukák egy kő nélküli sávban tudjanak majd közlekedni.

Forrás: Václiget és Márialiget Civil Egyesület

A fotó illusztráció.

Hozzászólás
Előző cikkElindult a váci polgármester fiához köthető építkezés a Kőhíd utcánál
Következő cikkVáltozik a vonatok menetrendje a 70-es vonalon