Budaörsről hozta el a pontokat a Váci NKSE a bajnokságban

A női kézilabda NB I 23. fordulójában egy szoros és színvonalas találkozón a Váci NKSE 34-31-es különbséggel győzte le idegenben a Budaörsöt.

4 gólos vezetés már 11 perc után

Gyenge és sok hibával tarkított első perceket láthattak a nézők a mérkőzésen. A meccs első gólját a sérülésből felépült Diószegi Nikolett szerezte. De aztán beindultak a felek a találkozón, a 11. percben négy góllal vezettek a Duna-partiak. (4-8)

Bár az első félidő nagy részében magabiztosan vezettek a váciak, de volt, hogy három gólra zárkózott a Budaörs, ekkor Ottó Katalin, a Vác mestere időt kért. Az első harminc perc vegyes volt váci szempontból, Helembai ziccereket hagyott ki, ellenben Kuczora Csenge és Hámori Konszuéla nagyon gólerős volt. A szünetben kétgólos előnnyel állt a vendég gárda. (15-17)

Több mint fél tucat gólt dobtak üres kapuba a váci lányok

A második félidőben a Budaörs hű maradt az alaptaktikához, mindig hét emberrel támadtak (ekkor kapus lent maradt) Szerencsére nem tudták a lépést tartani a Duna-partiakkal, kettőnél közelebb nem tudtak zárkózni a meccsen. Bár nagyon küzdött a Budaörs, egyenlítenie nem sikerült, és a Vác sok gólt dobott üres kapura is. A találkozónak ez volt az egyik érdekessége, hogy több mint fél tucat gólt dobott üres kapuba a Váci NKSE. A második játékrészben ugyan Kuczora és Helembai kissé elszürkült, de Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta összesen 15 góljával sikeresen kiváltotta őket a gólszerzésben váci oldalon.

Kácsor volt a legeredményesebb váci oldalon nyolc találatával, de Hámori is hetet vágott. Kuczora Csenge 6 (4); Ballai Borbála 4 (2); Grosch Vivien 3; Diószegi Nikolett, Schatzl Natalie és Szondi Zsófia 2-2 alkalommal voltak eredményesek.

A Váci NKSE továbbra is negyedik helyen az NB I tabelláján.

Ottó Katalin a váciak mestere a küzdelmes sikert emelete ki a mérkőzés utáni nyilatkozatában:

„Tulajdonképpen szenvedve szereztük meg a győzelmet, de ennek is ugyanúgy örülünk, mint minden egyes pontszerzésnek.”

Moyra-Budaörs-Váci NKSE 31–34 (15–17)

Fotó: Váci NKSE

Hozzászólás
Előző cikkFél tucatot gurított a listavezető Váchartyán a majálison
Következő cikkSpórolt pénzen, önszorgalomból újították fel a játszóteret a kismarosi fiatalok