Őrbottyán lakossági összefogással 3000 kg adományt juttatott el Cigándra

Szabó István Őrbottyán polgármestere a település hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy az önkormányzat részére felajánlott adományokat miképp szállították el csütörtökön Cigándra.

Mint írja, eredetileg Mándok volt a kiválasztott úticéljuk Kollár Sándor alpolgármester úrral, de egy reggeli változás következtében rögtönözésre kényszerültek, miután az eredeti végállomásról érkezett a hír, hogy az átmeneti regisztrációs pont Mándokon a csütörtöki nappal megszűnik, ezért egy másik helyszínre kellett utazniuk a csomagokkal. A kiválasztott település Cigánd lett, amely közel 300 km távolságban található Őrbottyántól. Ott csütörtöktől hoztak létre egy ideiglenes regisztrációs pontot. „Adományainkat odaszállítottuk le, mert már a mai napon több autóbusznyi ember odaszállítása és elszállásolása várható. Minden falat csokoládéra, egy csomag pelenkára is nagy szükség lehet ezekben az órákban. Közel 4 órás autózás után megérkeztünk a település Sportcsarnokának szomszédságában lévő Polgárőrség épületéhez, ahol is a szállítmányt átadtuk a város jegyzőjének Dr. Szepesy Márk úrnak” – fogalmaz posztjában Őrbottyán polgármestere.

Hozzátette, a helyi Polgárőrség tagjai segítségével lepakolták az adományokat, majd megtekinteték az ideiglenes szállást biztosító épületet. Mint fogalmaz: „A hatalmas csarnokban a tervek szerint 3-400 főt tudnak majd elszállásolni. Jegyző úr és a jelenlevő település vezetők megköszönték Őrbottyán lakosságának a segítségét. Az délután folyamán érkező menekültek megérkezése előtt a helyi erőknek rengeteg feladatuk volt még hátra, ezért mi elköszöntünk és elindultunk hazafelé. A rövid beszámolóhoz néhány képet csatolnék ízelítőnek. A március 19-i Várospolitikai Fórumra több képpel és bővebb beszámolóval készülünk. Végül pedig ismét szeretnénk mindenkinek megköszönni ezt a hatalmas lakossági támogatást! 125 db adományozólevél! 3000 kg vegyes árucikk!”

Hozzászólás
Előző cikkHárom szabad vizű strand újult meg térségünkben – további fejlesztések várhatók
Következő cikkMárcius elején adják át Dunakeszin a sportcsarnokot – Inotayék ennek a lehetőségét is elbaltázták Vácon