Nyugdíjastól lopott a váci DK-elnök

A Demokratikus Koalíció (DK) váci politikusát 2020-ban tetten érték, miközben mentősként egy beteg pénztárcájából eltulajdonított 10 ezer forintot – írja a Vác Online-ra hivatkozva a hirado.hu. Tisza Zoltánt akkori munkáltatója – az Országos Mentőszolgálat – elbocsátotta, mivel súlyos etikai vétséget követett el.

A portál közlése szerint a váci választókörzet DK elnökének, Tisza Zoltának a munkaviszonyát az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonnali hatállyal megszűntette.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés

Az inkriminált ügy hátterében az áll, hogy az ellenzéki politikus súlyos etikai vétséget követett el hivatása gyakorlása során még 2020-ban. Egy mentőegység helyszínre vonulásakor ugyanis Tisza Zoltán – az OMSZ alkalmazottjaként – egy idős beteg pénztárcájából 10 ezer forintot tulajdonított el.

A beszámolók szerint, mivel a beteg nem találta pénztárcájában személyi okmányait, megkérte az ellenzéki politikust, keresse azokat meg, ám ő ehelyett bankjegyet gyűrt a tenyerébe a beteg erszényéből. Mivel ennek hangját a beteg meghallotta, Tisza a földre dobta a pénzt, és azt állította a tenyere üres. Később – cipőfűzést színlelve – lehajolt és eltette a bankjegyet. A morálisan védhetetlen tettet egy kollégája szóvá tette a DK-s politikusnak, aki előbb letagadta az esetet, majd megkérte társát, hogy az ő verzióját erősítse. A hivatalos vizsgálat során feletteseinek félreértésről beszélt, és tagadta annak tényét, hogy megkérte kollégáját, hogy legyen a bűnsegédje. Elmondása szerint lebukását követően visszaadta az eltulajdonított összeget a betegnek. Mindezek ellenére a mentőszolgálat úgy döntött, Tisza Zoltán nem méltó a bizalomra, így azonnali hatállyal megszűntették jogviszonyát.

Forrás: hirado.hu/VácOnline

Hozzászólás
Előző cikkInotay veszélyes: kevesebb munkahelyet hozna létre helyben
Következő cikkÚtra keltek tegnap az adományok Vácról Kárpátaljára