Nyugdíjastól lopott a váci DK-elnök

A Demokratikus Koalíció (DK) váci politikusát 2020-ban tetten érték, miközben mentősként egy beteg pénztárcájából eltulajdonított 10 ezer forintot – írja a Vác Online-ra hivatkozva a hirado.hu. Tisza Zoltánt akkori munkáltatója – az Országos Mentőszolgálat – elbocsátotta, mivel súlyos etikai vétséget követett el.

A portál közlése szerint a váci választókörzet DK elnökének, Tisza Zoltának a munkaviszonyát az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonnali hatállyal megszűntette.

Az inkriminált ügy hátterében az áll, hogy az ellenzéki politikus súlyos etikai vétséget követett el hivatása gyakorlása során még 2020-ban. Egy mentőegység helyszínre vonulásakor ugyanis Tisza Zoltán – az OMSZ alkalmazottjaként – egy idős beteg pénztárcájából 10 ezer forintot tulajdonított el.

A beszámolók szerint, mivel a beteg nem találta pénztárcájában személyi okmányait, megkérte az ellenzéki politikust, keresse azokat meg, ám ő ehelyett bankjegyet gyűrt a tenyerébe a beteg erszényéből. Mivel ennek hangját a beteg meghallotta, Tisza a földre dobta a pénzt, és azt állította a tenyere üres. Később – cipőfűzést színlelve – lehajolt és eltette a bankjegyet. A morálisan védhetetlen tettet egy kollégája szóvá tette a DK-s politikusnak, aki előbb letagadta az esetet, majd megkérte társát, hogy az ő verzióját erősítse. A hivatalos vizsgálat során feletteseinek félreértésről beszélt, és tagadta annak tényét, hogy megkérte kollégáját, hogy legyen a bűnsegédje. Elmondása szerint lebukását követően visszaadta az eltulajdonított összeget a betegnek. Mindezek ellenére a mentőszolgálat úgy döntött, Tisza Zoltán nem méltó a bizalomra, így azonnali hatállyal megszűntették jogviszonyát.

Forrás: hirado.hu/VácOnline

Hozzászólás
Előző cikkInotay veszélyes: kevesebb munkahelyet hozna létre helyben
Következő cikkÚtra keltek tegnap az adományok Vácról Kárpátaljára