Közel 300 millió forintból folytatódik Kosdon a csapadékvíz elvezetés kiépítése

Mint azt korábban is megírtuk, Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője szerdán bejelentette, hogy a Dunakanyarban első körben 19 település 25 pályázata több mint 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP PLUSZ pályázatok keretében.

Az Élhető települések pályázati forrásból Kosd mellett még további 12 település összesen 2 milliárd 955 millió forint támogatásban részesült csapadékvíz elvezetésre vagy közösségi, kulturális, sport helyszín, zöld és kék infrastruktúra, közpark létrehozásra, fejlesztésére.

Kosdon Magyarország Kormánya 298.851.000 Ft támogatást ítélt meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszon (TOP PLUSZ) keresztül a „KOSD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Kékinfrastruktúra fejlesztése Kosdon” projektnek. A projekt célja a már elkészült tervek szerint a felszíni vízelvezető rendszer kiépítése a településen, lényegében a folyamatban lévő csapadékvíz elvezető projekt folytatásaként. Korábban szó volt róla, hogy a főút mentén a földfelszín alá kerülhetne a vízelvezetés, az árkok feltöltésre kerülnének és így mód nyílna arra, hogy a főút mentén (szélesebb) járda épülhessen. A megvalósítást 2025.02.27-ig kell végrehajtani.

Hozzászólás
Előző cikkVastag Csaba, Besenczi Árpád, Népmese Színház és az Urbán Verbunk is a hétvégén, Vácon
Következő cikkTöbb mint 243 millió forintot nyert Letkés csapadékvíz-elvezetés fejlesztésre