Közel 300 millió forintból folytatódik Kosdon a csapadékvíz elvezetés kiépítése

Mint azt korábban is megírtuk, Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője szerdán bejelentette, hogy a Dunakanyarban első körben 19 település 25 pályázata több mint 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP PLUSZ pályázatok keretében.

Az Élhető települések pályázati forrásból Kosd mellett még további 12 település összesen 2 milliárd 955 millió forint támogatásban részesült csapadékvíz elvezetésre vagy közösségi, kulturális, sport helyszín, zöld és kék infrastruktúra, közpark létrehozásra, fejlesztésére.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés

Kosdon Magyarország Kormánya 298.851.000 Ft támogatást ítélt meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszon (TOP PLUSZ) keresztül a „KOSD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Kékinfrastruktúra fejlesztése Kosdon” projektnek. A projekt célja a már elkészült tervek szerint a felszíni vízelvezető rendszer kiépítése a településen, lényegében a folyamatban lévő csapadékvíz elvezető projekt folytatásaként. Korábban szó volt róla, hogy a főút mentén a földfelszín alá kerülhetne a vízelvezetés, az árkok feltöltésre kerülnének és így mód nyílna arra, hogy a főút mentén (szélesebb) járda épülhessen. A megvalósítást 2025.02.27-ig kell végrehajtani.

Hozzászólás
Előző cikkVastag Csaba, Besenczi Árpád, Népmese Színház és az Urbán Verbunk is a hétvégén, Vácon
Következő cikkTöbb mint 243 millió forintot nyert Letkés csapadékvíz-elvezetés fejlesztésre