5,4 milliárd forint érkezik a Dunakanyarba

A Dunakanyarban első körben 19 település 25 pályázata több mint 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP PLUSZ pályázatok keretében – jelentette be szerdán Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. A forrásoknak köszönhetően többek között energetikai felújítások, bölcsőde- és óvodafejlesztések valósulhatnak meg, emellett csapadékvíz elvezetésre, közösségi, kulturális, sport helyszín, zöld és kék infrastruktúra, közpark létrehozásra, fejlesztésre is lehetőség nyílt.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: régóta vártuk, és mostanra végre elértük, hogy a TOP PLUSZ pályázatok Pest megyében is elérhetőek legyenek. Ilyen eddig még sose volt, de most már valóság, és óriási lehetőség minden településnek. Ezek a források nagyobb, összetettebb tervek megvalósítását segítik a Dunakanyarban. Első körben 19 település 25 pályázata több mint 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A politikus ismertette:

Energetikai felújításra Kóspallag, Nagymaros, Zebegény és Vámosmikola összesen 589 millió forint támogatást kapott, amiből önkormányzati intézmények, iskolák újulhatnak meg.

Bölcsőde fejlesztésre Acsa, Csővár, Kemence, Kóspallag, Letkés, Püspökszilágy és Vácrátót összesen 1 milliárd 580 millió forint támogatást kapott.

Óvoda tornaszoba fejlesztésre Kismaros 300 millió forint támogatásban részesült.

Élhető települések pályázati forrásból Csörög, Ipolydamásd, Kisnémedi, Kemence, Kóspallag, Kosd Letkés, Nagybörzsöny, Márianosztra, Őrbottyán, Püspökszilágy, Vácduka és Vácrátót összesen 2 milliárd 955 millió forint támogatásban részesült csapadékvíz elvezetésre vagy közösségi, kulturális, sport helyszín, zöld és kék infrastruktúra, közpark létrehozásra, fejlesztésére.

Ez összesen 19 település, 25 db pályázat, 5 milliárd 424 millió forint.
Rétvári Bence hozzátette: előre menjünk, ne hátra!

Hozzászólás
Előző cikkKözösségi tér kialakítására nyert közel 160 millió forintot Csörög
Következő cikkVácOnline: Inotay megint hazudott, de gyorsan lebukott – most az acsai iskoláról terjesztett álhírt