Emléktáblát koszorúztak Szilvásy Miklós tiszteletére Márianosztrán

Szilvásy Miklós, egykori olimpiai bajnok birkózónk 70 éve, 1952-ben, Helsinkiben nyert aranyérmet az ötkarikás játékokon. A Márianosztrán született sportoló élete és pályája előtt emléktáblájánál tisztelegtek.

Szilvásy Miklós szülőföldjén, Márianosztrán koszorút helyeztek el egykori kiváló birkózónk emléktáblájánál. Az eseményen beszédet mondott Rétvári Bence államtitkár, valamint az FTC képviseletében a Fradi Múzeum vezetője, Tobak Csaba.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: Márianosztra büszke szülöttére, Szilvásy Miklósra emlékezünk, aki hazánk 50. aranyérmét nyerte 1952-ben Helsinkiben birkózásban. Úgy készült az olimpiára, hogy előtte rendőrként meglőtték a lábán, de ennek ellenére is győzni tudott. Minden lehetséges, ha minden erőnkkel a célra koncentrálunk. Aki győz, sohasem adja fel! Aki feladja, sohasem győz! – fogalmazott a képviselő.

Szilvásy Miklósnak nagy szerepe volt abban, hogy 1949-ben klubunk birkózó szakosztálya ismét elindult – írja a fradi.hu. Ezt követően 1952-ig sorozatban négyszer lett magyar bajnok az FTC-vel kötöttfogású váltósúlyban, pályafutása csúcspontjaként pedig 1952-ben az olimpián aranyérmet nyert Helsinkiben.

Szilvásy Miklós a szó szoros értelmében vett példakép volt, aki társainak valódi utat tudott mutatni. Ám az, amit rövid élete során elért, az méltán lehet példa minden mai fiatalnak, hogy erővel, akarattal, szorgalommal, elszántsággal, az elvégzett munka adta hittel ki lehet törni bárhonnan, olyan sikereket lehet elérni, hogy arra akár 70 esztendő után is kalapot emelve emlékezzen az utókor. Ahogy mi is tesszük most Szilvásy Miklós emléke előtt – mondta Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője.

Forrás: fradi.hu

Hozzászólás
Előző cikkInotay elhallgatta közel két évtizedig tartó jövedelemszerző foglalkozását
Következő cikkRemek formában, négy forduló óta hibátlan a Vác-Deákvár SE