Elszólta magát Inotay Gergely: Ki se lehet mondani miféle megszorításokra lesz szükség

Ki se lehet mondani, mi lesz harmadika után, miféle megszorításokra lesz szükség az akkori kormány részéről – mondta Márki-Zay Péter váci kampányrendezvényén Inotay Gergely, a baloldal jelöltje – számolt be a történésekről az M1 Híradó.

Kiderült, a baloldal megszorításokra készül

Utcafórumot tartott a váci baloldal, amelyre Márki-Zay Péter és Inotay Gergely is hivatalos volt. A mintegy másfélszáz helybéli érdeklődő előtt Inotay Gergely egyértelművé tette, hogy amennyiben az április 3-i választásokat a baloldali pártok nyerik, akkor komoly megszorításokat vezetnek be. Mint fogalmazott:

„Ki se lehet mondani, mi lesz harmadika után, miféle megszorításokra lesz szükség az akkori kormány részéről.”

Márki-Zay Péter korábban több alkalommal is jelezte, hogy kormányra kerülése esetén drasztikusan változtatna a kormány jelenlegi lakosságot védő gazdaságpolitikáján. Figyelemre méltó, hogy Márki-Zay Péter a baloldali előválasztás augusztusi kampányrendezvényén Bajnai Gordon kormányzását és a hozzá köthető megszorítócsomagot méltatta, miszerint

„Ostobaság a rezsicsökkentés, ostobaság az árstop”.

Bár Márki-Zay Péter egy korábbi lapinterjúban, úgy fogalmazott: „Soha nem mondtam, hogy a rezsicsökkentést meg kell szüntetni.” Ezzel szemben a valóság az, hogy Márki-Zay többször is a rezsicsökkentés eltörlését szorgalmazta. A baloldali miniszterelnök-jelölt november elején is arról beszélt, hogy „a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fönntartani”.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban azt is kifejtette, hogy szerinte milyen rezsicsökkentésre lenne szükség: „Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”.

Márki-Zay Péter Bajnai Gordon bűvöletében

Teljesen helyénvaló volt megszüntetni a 13. havi nyugdíjat, „az egyébként nagyon tehetséges” Bajnai Gordon kormányzása „sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon” – vélekedett korábban Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter a baloldali előválasztás augusztusi kampányrendezvényén is Bajnai Gordon kormányzását és a hozzá köthető megszorítócsomagot méltatta.

Ahogy már korábban írtunk róla, Márki-Zay hibának tartja, hogy annak idején el kellett törölni a vizitdíjat és a kórházi napidíj-rendszerét. E kapcsán 2020 őszén a Gellért Szállóban elmondott beszédében kifejtette:

„Nem ördögtől való gondolat, bár tudom, hogy a kórházi napidíj és a vizitdíj a népszavazás óta tabu.”

Márki-Zay Péter egyébként ebben a beszédében többet is elárult arról, hogy milyen egészségügyet képzel el: „Egy olyan szolgáltató, versenypiaci egészségügyet kell felépíteni, ami egy egybiztosítós modellben is teret ad a magánszolgáltatóknak.”

Ismeretes: a baloldal által bevezetett kórházi napidíj és a vizitdíj rendszerét 2008-ban a Fidesz által kezdeményezett népszavazás nyomán volt kénytelen eltörölni a Gyurcsány-kormány. A Fidesz-KDNP ugyanis 2007-ben felemelte a szavát a Gyurcsányék által bevezetett tandíj, a kórházi napidíj és a vizitdíj ellen, amit minden alkalommal be kellett fizetni, amikor egészségügyi szolgáltatást vettünk igénybe.

Forrás: Hirado.hu

Hozzászólás
Előző cikkNem sikerült a váci pontszerzés az MTK ellen
Következő cikkKiépülőben a vizuális utastájékoztató rendszer Sződligeten a vasútállomáson