Faültetéssel folytatódik az Advent Sződligeten

Advent második hétvégéjén is folytatódnak az adventi programok Sződligeten, december 4-én 10 órától faültetés és csoki keresés lesz a Duna-parton a nyitó program a hétvégén.

Ezen belül a Faünnep lesz a nap fő programja. A Településfásítási Program az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület támogatásával megvalósuló kezdeményezés, melynek célja, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásait és javítsa a települések környezeti állapotát.

A program kiemelkedő környezeti hasznosságán túl szemléletformáló és közösségi élménnyel gazdagítja a települések lakóit. Ennek a programnak köszönhetően Sződliget őshonos kocsányos tölgy és magas kőris fákkal gazdagodik. Mivel a december 6-i Mikulás ünnepe is a küszöbön van, ezért a szervezők úgy gondolták, hogy megidéznék a Mikulás szellemét, és a legkisebbeket is várják a faültetésre, ahol számukra is tartogatnak meglepetést, többek között Mikulás kincskereső játékot. Lesz még lehetőség a fák örökbe fogadására és elnevezésére is.

A faültetési ünnepen Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár úr sajtó nyilvános esemény keretében képviseli az Agrárminisztériumot és beszédével nyitja meg azt.

Sződliget sikeresen szerepelt a 2021-es Településfásítási programban, és ennek következtében harminc darab sorfa büszke tulajdonosává vált. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt és minden már korábban jelentkezett résztvevő ötletét, hogy mi legyen a saját fájának a neve. A legkreatívabb ötleteket megajándékozzák, oklevelet is adnak.

A fák ültetésének és a névadási ceremóniának az időpontja 2021.december 4-én, 10.00 óra. A programra érkezőket a Duna-parton az Üvegház étteremmel szemben várják a szervezők.

A fotó illusztráció.

Hozzászólás
Előző cikkFajtiszta kölyökvadmacskát mentettek a Börzsönyben
Következő cikkKormányzati segítség az időseknek, munkavállalóknak, családoknak és fiataloknak