A térségi szolgáltató a koronavírus-krízis adta körülmények között is biztosítja a hulladékszállítás folyamatosságát

A térség több településén érzékelhették a lakosok, hogy akadtak fennakadások a szelektív, illetve a zöldhulladék szállítása során. Korábban egy közleményt tett közzé a szolgáltató, most kérdéseinkre válaszolt.

A kommunális hulladékok elszállítása élvez prioritást

Megkeresésünkre a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTKH) úgy reagált, a cég a koronavírus-krízis adta körülmények között is biztosítja a hulladékszállítás folyamatosságát, ami – munkatársaik egészségének megóvása mellett – elsődleges a társaság számára.

Mint fogalmaztak: „Ahogyan az eltelt több mint másfél esztendőben, úgy jelenleg is zavartalan a hulladékbegyűjtés stabilitása a cégünk által ellátott közszolgáltatási területeken, és ez irányú feladataink továbbra is kulcsfontosságúak a járványügyi védekezésben.

Vállalatunk felkészült a koronavírus-járvány hatékony kezelésére, ennek érdekében számos óvintézkedést vezettünk be.

Amennyiben azonban a járványhelyzet miatt esetlegesen mégis nem várt kihívásokkal szembesülnénk kapacitásunk tekintetében, veszélyhelyzeti tervünk értelmében a kommunális hulladékok elszállítása élvez prioritást, ennek teljesítését követően kerül sor a szelektív és a zöldhulladékok begyűjtésére.”

Jelenleg néhány munkatársuk igazoltan koronavírus-fertőzött

Megtudtuk azt is, hogy a DTKH nem tervezi kötelezővé tenni munkavállalói számára a koronavírus elleni vakcina felvételét. Hozzátették, hogy a Covid–19 pandémia kezdete óta számos intézkedést vezettek be munkatársaik egészségének megóvása érdekében. Jelenleg néhány munkatársuk igazoltan koronavírus-fertőzött, számuk napról napra változik. Több kollégájuk pedig kontaktszemélyként karanténkötelezettségének tesz eleget.

Hozzászólás
Előző cikkVideón, ahogy elszabadul a rakomány Őrbottyán és Veresegyház között
Következő cikkJárdaépítési munkálatok zajlanak Csörögön