Akadozik a térségben a hulladékszállítás, mert a szolgáltató munkatársai közül sokan betegek

Számos településen érzékelték a térségben élők, hogy nem, vagy hiányosan szállította el a szolgáltató a szelektív és a kommunális hulladékot.

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesítést tett közzé hivatalos honlapján kedden arról, hogy a szelektív hulladékgyűjtést nem tudja elvégezni. A dokumentum szerint ez Sződ, Őrbottyán, Verőce, településeit érintette eddig. Azonban a váci járásban ennél több településen észlelték a problémát, és nemcsak a szelektív hulladék tekintetében.

Kisnémediben a település közösségi oldalán november 5-én írtak arról, hogy nem történt meg a hulladékszállítás a Rákóczi Ferenc utca egy részén, ezt jelezték a szolgáltatónak. A szolgáltató ígérete szerint azt a mai napon, azaz november 10-én szállítják el. Őrbottyánban pedig november 6-án írtak arról a község Facebook oldalán, hogy csak két zsák zöldhulladékot szállítottak el az ingatlanok elől.

A bejegyzéshez több lakos szólt hozzá, igazolva, hogy noha kettőnél több zsákot helyeztek ki, a nagy részét a ház előtt hagyták. „Tőlünk is csak 2 zsákot vittek el a 10-ből”- írta, egy hozzászóló. „Tőlünk elvitték a 2 zöld zsákot, de csak 1-et kaptunk cserébe, de több helyen itt az utcában nem vitték el a zsákokat”- tett észrevételt egy másik helyi lakos. Galgagyörkön is több utcát érintett november elején ez a probléma a lakossági visszajelzések szerint.

A szolgáltató közleménye szerint a kialakult veszélyhelyzet és a munkatársaik megbetegedése miatt alakulhatnak ki a hulladékszállításban kimaradások. A társaság jelenleg prioritásban végzi a kommunális hulladék elszállítását, ezt követően a szelektív és a zöldhulladék gyűjtését.

Az esetleges elmaradásokról, illetve pótlások időpontjáról az információkat a honlapon folyamatosan közzéteszik. Felhívják a figyelmet arra, hogy minden elmaradás pótlásra kerül a kapacitás függvényében, de kérik a lakosság türelmét és megértésüket ebben a rendkívüli helyzetben.

Hozzászólás
Előző cikkIngyen tanulhatnak néptáncot a kismarosi gyerekek
Következő cikkKivitelezői hiba, és anyaghiány miatt ősz helyett tavaszra csúszik Kosdon több utca aszfaltozása