A Váci járás számos településén zajlik elektronikai hulladékbegyűjtés novemberben

November folyamán a Váci járás számos településén zajlik az elektronikai hulladékbegyűjtés.

Acsán november 8 és 12-e között lehet leadni a Petőfi Sándor Általános Iskola, valamint a Pitypang Óvoda területén a már háztartásban nem használatos elektronikai hulladékot. E keretek között lehet megválni a háztartási kis- és nagygépektől, információs és távközlési berendezésektől, elektromos és elektronikai barkácsgépektől, gázbojlertől, mikrohullámú sütőtől stb.

Csörögön november 9-én kezdődik az elektromos hulladékgyűjtés. A háztartásokban felhalmozott, használaton kívüli elektromos berendezésektől térítésmenetesen az Arany János utca 53. szám alatt (könyvtár mellett) található üres önkormányzati ingatlanon lett kihelyezve erre a célra a gyűjtő konténer. November 9-én 8:00-tól 14:00-ig és november 10-én pedig 12:00-tól 18:00-ig lesz nyitva a gyűjtőpont.

Püspökszilágyiban november végén, 25 és 27-e között az önkormányzat udvarán lehet leadni minden olyan berendezést, mely árammal működik. Vácdukán november 8 és 10-e között a Béke téren lévő gyűjtőpontra várják a használaton kívüli elektronikai berendezéseket. Arra viszont felhívják a figyelmet, hogy orvostechnikai eszközöket, földfém kábelt, ipari alu-kábelt, koax kábelt, radioaktív berendezéseket, fénycsöveket, autó akkumulátort és napelemet nem lehet leadni.

Hozzászólás
Előző cikkKitolás, apanevelés kezdőknek és haladóknak – Jászai Mari-díjas színész önálló estje Sződligeten
Következő cikkSikeresen szerepeltek a diákolimpián a kismarosi karatésok