Sikeresen szerepeltek a diákolimpián a kismarosi karatésok

Többen is dobogóra állhattak a Torony SE Kismaros versenyzői közül a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban megrendezett diákolimpián, november 6-án. Az egyesület versenyzői egy második, két harmadik és két ötödik helyezéssel tértek haza.

Kelemen Ákos, az egyesület vezetője a 0627.hu-nak elmondta: a csapat jól felkészült állapotban állt tatamira. Az edzéseken gyakorolt elemeket több versenyzőnek is sikerült a mérkőzések alatt megvalósítani. Ezen kívül az előző versenyeken szerzett tapasztalatokat hasznosították és a hibákat kijavították. 

Úgy gondolom, mindig lehet tovább fejlődni. Bizonyos területen vannak hiányosságok, amiket a folyamatos gyakorlással igyekszünk korrigálni. Elégedett vagyok a csapattal, nem csak a sportteljesítmény miatt, hanem a csapatmunka, a verseny teljes ideje alatt nyújtott hozzáállás, a csapattársak segítése és az összetartás miatt. Ez több mint sport, és több mint sportbarátság – fogalmazott Kelemen Ákos.

Hozzátette: a csapat felkészülése idén kaotikusra sikeredett, ugyanis tervezetten Németországba mentünk volna stílus Európa Kupára. Azonban ez elmaradt, mert több nehézséggel, anyagi kiadással járt volna, mint az élmény és a versenyen szerzett tapasztalat. Számos új, előre még nem tervezett megkötést szabtak ki a verseny idejére. Úgy gondolom, nem sült el rosszul, mert a korábbi, hazai Hungarian Open Grand Prix versenyen is jól szerepelt a csapat, ami az EK felkészülésnek köszönhető.

A heti délutáni négy edzés mellett még reggeli plusz edzéseken vettek részt a gyerekek, illetve hétvégi edzőtábor vagy verseny is a naptárban szerepelt. 

Egy jó szériában van a csapat, amit szeretnék tovább görgetni. A 2021-es évben még két verseny van betervezve. Egy kisebb gyakorló és egy hazai nemzetközi bajnokság – ismertette Kelemen Ákos.

A diákolimpián elért eredmények:

Németh Csaba Dengizik II.

Halupka Márton III.

Bergmann Heidi III.

Kunya Panka Virág V.

Orosz Viktória V.

Hozzászólás
Előző cikkA Váci járás számos településén zajlik elektronikai hulladékbegyűjtés novemberben
Következő cikkBeethoven és a természet kapcsolata kerül terítékre a vácrátóti Botanikus Kertben