Harmincéves lett a Kisnémedi Faluvédő Egyesület

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a hétvégén Kisnémedi meghatározó civil közössége, a Kisnémedi Faluvédő Egyesület (KIFE). Az ünnepség díszvacsorával és színvonalas kulturális műsorral tisztelgett az egyesület három évtizedes közösségépítő és értékmentő munkássága előtt.

A rendezvényen elsőként Edelman György, Kisnémedi polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva: a KIFE meghatározó szerepet játszik a település közösségi életében, és több évtizedes munkája nyomán Kisnémedi igazi példájává vált a rendezett, élhető és összetartó magyar falvaknak.

Az ünnepség díszvendége dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és a térség országgyűlési képviselője volt. Köszöntőjében kiemelte: „Senki se legyen magányos, mindenki szerezzen közös élményeket, emlékeket. A Kisnémedi Faluvédő Egyesület harminc éve pontosan ezt valósítja meg – közös programokon, rendezvényeken keresztül kovácsolta össze a lakókat, így lettek a szomszédokból barátok, így születtek értékes közösségi emlékek.”

A rendezvényen beszédet mondott dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Harrach Péter, az Országgyűlés volt alelnöke is. Mindketten méltatták a település fejlődéséhez és a közösség erősítéséhez évtizedeken át hozzájáruló szervezet áldozatos tevékenységét.

Pest Vármegye képviseletében Szabó István, a vármegyei közgyűlés elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Beszédében hangsúlyozta: „Az ilyen közösségek adják Pest vármegye erejét és identitását – valódi értéket képviselnek a mai magyar társadalomban.”

A jubileumi estet színvonalas kulturális program színesítette. Színpadra lépett többek között Horváth Jenő és zenekara, Szegedi Sándor, Karczagi Nagy Zoltán, Somogyi Erika és Erdős Melinda is. A rendezvény háziasszonya Davcsó Károlyné, a KIFE elnöke volt, aki meghatódva idézte fel az egyesület első éveit, céljait és a közös sikereket.

Hozzászólás
Előző cikkSzabó Csaba: véget vetettünk a lehúzós parkolásnak
Következő cikkFiatal írók táboroznak négy napon át Királyréten