Tilos fürdeni a nagymarosi szabad strandon

A nagymarosi szabad strand területét is érintő magas vízállás és árhullám miatt a fürdővíz szennyeződhetett, amely veszélyeztetheti a fürdőzők egészségét. Ezért Budapest Főváros Kormányhivatala fürdőzési tilalmat vezetett be. Mindemellett a Duna-parton lévő kerékpárút takarítására is szükség van, ezt az önkormányzat munkatársai folyamatosan végzik.

A népegészségügyi feladatkörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) a Nagymaros Város Önkormányzata által üzemeltetett Nagymaros Szabad Strand területén azonnali hatállyal elrendeli a természetes fürdőhelyen a fürdési tilalmat – olvasható a határozatban.

Mint írják: Nagymaros szabad strand területét érintő 2024. június 4-től magas vízállás, árhullám rendkívüli helyzetnek minősül. A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítást nyert, hogy a rendkívüli helyzet miatt a fürdővíz szennyeződhetett, amely a fürdőzők egészségét veszélyeztetheti, illetve a fürdővíz minőségére is kihathatott.

Az eset összes körülményének egyenként és összességében történt mérlegelését követően a BFKH a szükséges és arányos intézkedésnek a fürdőhelyen a fürdési tilalom elrendelését látta.

A fürdési tilalom feloldásáról a Budapest Főváros Kormányhivatala külön döntést hoz majd.

Hozzászólás
Előző cikkÁtvették megbízólevelüket az októberben megalakuló őrbottyáni képviselő-testület tagjai
Következő cikkMautner Zsófi gasztroblogger Kisnémediben mutatta be falusi konyháját