Szívtelen eljárás – szerződése lejártának értesítése helyett, már csak a kilakoltatásról küldtek levelet Matkovichék (videó)

„35 ezerért konténert ajánlottak a bútoroknak, illetve, hogy menjek panzióba” – mondta sajtótájékoztató keretében Fazekas Rózsa Vácon, aki az elmúlt 16 év alatt mindig kapott értesítést arról, hogy közeleg az önkormányzati lakása bérleti szerződésének lejárata.

Eddig ez mindig áprilisban volt esedékes, a közelmúltban decemberre módosult, így ő nem is figyelt, főképp, hogy januárban adategyeztetésre is hívták, ahol mindent rendben találtak. Most Matkovichék döntése miatt mégis utcára kerül. Noha 4 millió forintból maga újította fel az önkormányzati lakást.

16 éve él a váci önkormányzati lakásban Fazekas Rózsa, aki maga újította fel saját költségén közel 4 millió forintért azt, ám most kilakoltatnák Matkovich Ilonáék. Elmondása szerint nem kapott értesítést a szerződése határidejének lejárásáról, ahogy azt eddig a 16 év alatt egyébként mindig megkapta, csak most nem.

Noha hivatalosan december végén lejárt a szerződése, mégis adategyeztetésre hívták idén januárban, ahol mindent rendben találtak. Ezt követően három héttel később arról kapott levelet, hogy 15 napja van kiköltözni a lakásból.

Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület) önkormányzati képviselő az ügyben tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat és a Városfejlesztő Kft. a szerződés lejáratáról a rendelet szerint 30 nappal korábban köteles értesítést küldeni, de ez nem történt meg.

Rózsa elmondása szerint csak a kilakoltatásról kapott levelet. Hozzátette, hogy hiába fordult Molnár Nándorhoz a Gazdasági Bizottság elnökéhez, továbbá Inotay Gergely és Ferjancsics László alpolgármesterekhez, nem kapott segítséget, sem magyarázatot. Később kiderült, akkora már ki is adták a lakását másnak.

Fazekas Rózsa azt is elmondta, hogy maga Matkovich Ilona írta alá azt a dokumentumot, ami tartalmazza, hogy az önkormányzat köteles lett volna írásban értesíteni őt a szerződés lejáratáról annak közeledtével, de ez nem történt meg.

A Matkovich Ilona vezette baloldali önkormányzat mindezek után ráadásul a 46 négyzetméteres önkormányzai lakás havi bérleti díját a korábbi 28.700 forintról drasztikusan 120.485 forintra emelte márciusban.

Csereklye Károly rámutatott, hogy az önkormányzat hibázott. Mint arról már korábban beszámoltunk a Matkovich Ilona vezette önkormányzat az elmúlt 4 és fél év alatt egyetlen új önkormányzati lakást sem épített, ellenben rengeteg ingatlant adtak el. Korábban a témában készült riportunkban egy váci család arról számolt be, hogy nem elég, hogy a tavalyi évben brutálisan megemelkedett az önkormányzati lakásuk havi bérleti díja, kilakoltatás vár rájuk.

GRT

Hozzászólás
Előző cikk4 nap varázslat a Dunakanyarban, 60 zenei program a VéNégy Fesztiválon
Következő cikkAz Apor Vilmos Katolikus Főiskolán is tovább emelkedett a tanító szakra készülők száma