Imre Zsolt: Matkovich Ilona azonnal kezdje meg két, hiteles, akkreditált légszennyezettség mérőállomás kiépítését Vácon (videó)

„Ha a hiteles légszennyezettségi adatok bizonyítják, hogy a levegő egészséges, akkor feleslegessé válik a hazug uszítás. Ha viszont az adatok szerint veszélyes anyag kerülhetett a levegőbe, akkor azonnali fellépés szükséges!” – jelentette ki Imre Zsolt a Váci Polgári Fórum elnöke, Vácon sajtótájékoztató keretében.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arra a lakossági fórumra reagált, melyen Matkovich Ilona a gödi Samsung gyárüzem légszennyezettségi adatait közzétevő újságcikk alapján két meghívott vendéggel beszélget majd. Imre Zsolt rámutatott, hogy Vácon jelenleg mindössze egyetlen mérőállomás található, ezért a Fidesz-KDNP nevében felszólította Matkovich Ilonát még két további légszennyezettségi adatokat mérő akkreditált állomás azonnali telepítésére. Rámutatott, hogy: „Fontos továbbá, hogy a mért, hiteles adatok a nap 24 órájában a lakosság rendelkezésére álljanak, ezért ezt online élőben kell közzétenni. Alkalmas lehet erre akár a hazug baloldali propagandával feltöltött városi weboldal is.”

Kijelentette, hogy „amennyiben a hiteles légszennyezettségi adatok bizonyítják, hogy a levegő egészséges, akkor feleslegessé válik a hazug uszítás. Ha viszont az adatok szerint veszélyes anyag kerülhetett a levegőbe, akkor azonnali fellépés szükséges! Hiteles adatok nélkül ez nettó hangulatkeltés.” Hozzátette: „Látjuk, hogy a polgármester újabban is szereti a lakosságot riogatni, hergelni, de ehhez hiteles adatok nem állnak rendelkezésére. Ha a polgármester nem hazug fórumok tartására és ócska propagandára fordítaná a figyelmét, akkor a hivatal már azért dolgozna, hogy az akkreditált mérőállomások szakmai szempontok szerinti felszerelése és annak hatósági engedélyeztetése haladjon. A polgármesternek kötelessége az azonnali intézkedés! A váciak nem hazugságokat, hanem a városért történő munkát várják el a városvezetőktől.”

Kérdéseinket a témában megküldtük Matkovich Ilona számára is. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy milyen konkrét, alátámasztott mérések alapján érinti Vácot az Átlátszó cikkében közzétett légszennyezettség. A cikkben a 2019-2022 közötti adatokat publikálták. Kérdéseinket arra vonatkozóan is feltettük, hogy ezen időszakból milyen konkrét mérések állnak Vác rendelkezésére?Továbbá arra is kíváncsiak lennénk, hogy 2019 óta Vác több pontjára miért nem kerültek telepítésre további akkreditált mérőállomások?

Hozzászólás
Előző cikkImre Zsolt: A közigazgatás átszervezése indokolt, fontos és sikeres is volt – Egy évtizede jöttek újból létre a járások
Következő cikkCsereklye Krisztina: 15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból