Polgári engedetlenségbe torkollhat Csörögben a kormányhivatal döntése a Komáromi utcai vasúti átjáró tervezett lezárása miatt (videó)

Nagy a felháborodás Csörögben, miután a Pest Vármegyei Kormányhivatal határozata szerint lezárnák a településre be és kivezető egyik vasúti átjárót. Szorcsik József a település polgármestere arról tájékoztatta stábunkat, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek a tervezett intézkedés ellen, és úgy tudja demonstrációra is készül a lakosság.


Most még lehet Vác felé kanyarodni Csörög északnyugati felén a Gödöllői és a Komáromi utca torkolatánál lévő vasúti átjárón áthajtva, ám a Pest Vármegyei Kormányhivatal határozata szerint életveszélyességre hivatkozva lezárná azt március 31-ig, az önkormányzat költségvetésének terhére. Ez az összeg eléri az egymillió forintot. Az önkormányzat aláírásgyűjtésbe kezdett.


Szorcsik József arról is beszélt, hogy egy független felmérés szerint átlagosan egy nap alatt több mint 1300 gépjármű halad át a Komáromi utcai vasúti átjárón csak kifelé. A döntés értelmében most ezt a forgalmat egy olyan belterületi útra terelnék, mely ezt nem bírja el. Rámutatott, hogy négy éve több százmillió forintot költöttek az ide vezető utak fejlesztésére, mely utak így zsákutcába vezetnének.
A háromezres település polgármestere hozzátette, hogy úgy véli nagyobb balesetveszélyt okoz az intézkedés azzal, hogy a másik kijáróba terelik a forgalmat, mivel itt csak Vácrátót irányába lehet kanyarodni. Tehát aki Csörögből Vácra tartana két lehetősége marad: vagy átmegy Vácdukán, vagy téve egy jelentős kerülőt Sződ felé megy, mely 11 km-t jelent.


Csörögben több helyen zajlik az aláírásgyűjtés, az itt élők nagyon fel vannak háborodva, tudtuk meg több helyi lakossal beszélgetve. Szorcsik József elmondta, az ügyben egyeztetést folytatott a Magyar Közúttal, az Építési és Közlekedési Minisztériummal, továbbá várja jelenleg is az Országos Mentőszolgálat állásfoglalását is. Emellet Rétvári Bence térségi országgyűlési képviselővel is egyeztett, aki támogatta a polgármestert. Az ügyben telefonon megkerestük a kormányhivatalt, írásban ígértek tájékoztatást.

Hozzászólás
Előző cikkÉteláldás, népszokások és kulturális programok is lesznek az első váci Sonkaszegő Fesztiválon
Következő cikkMatkovich Ilona Fehér Zsolt pedofil tartalmú lapjának ügyéről: Ez egy teljesen más téma, mint a pedofília (videó)