Április 19-én mutatják be az Ezerarcú Sződliget első epizódját

A Sződligetről készülő helytörténeti kisfilmsorozatot a Sződligetiek.hu felületén, ingyen lehet majd streamelni, itt vannak a részletek.

Nagy bejelentést tett az Ezerarcú Sződliget alkotócsapata: április 19-én, egy pénteki napon 19:50 perctől lesz látható az első rész a Sződligetiek.hu online felületén, minden háztartásban, ahol van hálózat, teljesen ingyen, maximális hozzáféréssel. A film rendezője, Ókovács Benedek lapunknak elmondta: „Nem véletlen, hogy 19:50-kor kezdjük az első résszel a 8 hetes bemutatósorozatot: 1950-ben alakult meg hivatalos Sződliget, az a Sződliget, amelynek mi nemcsak az utolsó 70, de az azelőtti 100 évét is meg szeretnénk mutatni.”

„Ez a filmsorozat arra vállalkozik, hogy újra a közbeszéd témái közé emeli azokat a múltbéli eseményeket, történeteket, személyeket, amelyeket méltatlanul elfeledve érzünk” – teszi hozzá a rendező.

A film minimális költségekkel, széleskörű helyi és környékbeli összefogással készül, jelenleg pedig az utómunka-fázis zajlik, tudtuk meg a filmes alkotóktól. A csapat március közepére ígéri a film első előzetesét és a következő hetekben plakát- és matricakampánnyal hívják fel a figyelmet a készülő filmsorozatra. Április 19-én este viszont érkezik az első epizód!

A 0627.hu az Ezerarcú Sződliget médiapartnere.

Hozzászólás
Előző cikkKülterületi utakat fejlesztenek Nagymaroson
Következő cikkMolnár Nándor kisebb nyomásra ugyan, de elnézést kért, amiért lehülyézte a váci lakosokat