Takargatnivalója lehet Matkovich Ilonának, megijedt a vizsgáló bizottságtól (videó)

Megijedhetett Matkovich Ilona a vizsgáló bizottságtól

Úgy épülhetett fedett terasz Matkovich Ilona gyermekének Duna-parti étterméhez a Lujza és Korianderhez, hogy azt a Helyi Építési Szabályzat nem engedélyezte, és emiatt az illetékes hatóság építésrendészeti eljárást indított. A kormánypárti képviselők egy vizsgáló bizottság felállítását javasolták a januári képviselő-testületi ülésen, hogy kiderüljön történt-e mulasztás Matkovich Ilona polgármester részéről. A településképi követelmények teljesítése érdekében kötelezési eljárást lefolytatott-e?

Magyarán, hogy a polgármester megtetette-e a szükséges lépéseket az ügyben. Ez azonban nem fog kiderülni, mert Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) javaslatára, vita nélkül levették a kormánypárti képviselők kezdeményezését a napirendek közül. Az előterjesztők közül Pető Csilla (Fidesz-KDNP) kérdésére pedig választ sem kapott a levétel okáról.

Mindeközben az első kerületben felállt vizsgálóbizottság jelentése szerint több bűncselekmény gyanúja is felmerül V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-DK) polgármester Ruszwurm cukrászdával kapcsolatos ügyében

Mindeközben a fővárosban az első kerületi baloldali V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-DK) polgármester Ruszwurm cukrászdával kapcsolatos ügyében eljáró vizsgáló bizottság szerint több bűncselekmény gyanúja is felmerült. A testület elnöke Gulyás Gergely Kristóf (Fidesz-KDNP) pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a jelentésben feltártak olyan körülményeket, amelyek több bűncselekmény elkövetésére is alapos gyanút szolgáltatnak”, így hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása is felmerülhet az ügyben.

Kérdés, hogy amennyiben Matkovich Ilona a Lujza és Koriander esetében Vác város önkormányzat képviselő-testületének 31/2017. (XII.15) számú rendelete szerint járt el, és eleget tett az abban szereplő, a településkép védelméről szóló előírásnak, akkor miért vették le a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a vizsgáló bizottság felállítására vonatkozó javaslatot?

Mi félnivalója van a váci baloldali polgármesternek? Hiszen, ha szabályosan járt el a gyermeke étterme a Lujza és Koriander teraszépítése kapcsán, akkor a felálló vizsgáló bizottság nem tudott volna feltárni semmi szabálytalanságot. Kérdéseinkkel ismét megkerestük írásban Matkovich Ilona polgármestert, azt tudakolva, hogy miért vették le napirendről az ügyet? Továbbá azt is szerettük volna megtudni, hogy miképp kommentálja, hogy az illetékes hatóság eljárást indított a gyermeke építkezése miatt? Továbbá arra is kíváncsiak lennénk, hogy tett-e a lépéseket akkor, amikor azt tapasztalta, hogy gyermeke a Helyi Építési szabályzat ellenére beépítette a teraszt?

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pest Vármegyei Kormányhivatal, általános építésügyi hatósági hatáskörében eljárva, lakossági bejelentésre 2023. szeptember 11-én helyszíni ellenőrzést tartott a Lujza és Korianderben az előkertben megépített bővítés ügyében, majd a hatóság 2023. szeptember 29-én építésrendészeti eljárást indított.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkTelepülésfásítási Program – Újabb 543 település lesz zöldebb
Következő cikkMég egy hétig lehet jelentkezni az NMHH Net-Coach képzésére