Még egy hétig lehet jelentkezni az NMHH Net-Coach képzésére

Még egy hétig lehet jelentkezni arra az új felnőttképzési programra, amit a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közösen indít – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.    

Azt írták, az újmédia pedagógia ösztöndíjas programra főleg pedagógusok, pedagógushallgatók, valamint a médiakommunikáció, a szakképzés, a felsőoktatás vagy a pszichológia területén dolgozók jelentkezését várják február 12-ig.    

A tájékoztatás szerint a képzésben részt vevők tagjává válnak az NMHH által kialakított Net-Coach közösségnek, így a fiatalok és a családok digitális médiaértését segítő szakemberekké válhatnak. A felnőttképzés felelőse az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, helyszíne pedig a váci központja. A képzés költségmentes – szakmai és pénzügyi támogatója az NMHH -, a résztvevők egyszeri, 200 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.    

A képzés tizenkét napos intenzív tréning keretében valósul meg, ami 2024 áprilisában kezdődik, kéthetente pénteken és szombaton. Akik a kurzust elvégzik, az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői, konfliktuskezelői gyakorlatot szereznek, amellyel segíthetik a gyermekek, a fiatalok, iskolai közösségek, illetve a szülők digitális médiaértését – tudatta az NMHH.    

A program védnöke Koltay András, az NMHH elnöke és Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora – olvasható a közleményben.    

További információk az Apor Vilmos Katolikus Főiskola honlapján olvashatók.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkTakargatnivalója lehet Matkovich Ilonának, megijedt a vizsgáló bizottságtól (videó)
Következő cikkNői kézilabda Európa-liga – Kikapott a Nyköbingtől a Vác