Súlyos kutyatámadás történt Vácon

Egy két gyerekes családanyát támadott meg egy kutya szombat délután Vácon, a Barabás utcában. Az eb a nő mindkét lábát megmarcangolta, kórházi ellátásra szorult.

 A házunk előtt vártunk és akkor támadta meg a feleségem egy póráz nélkül, kapuból kiengedett puli – kezdte lapunknak küldött beszámolóját olvasónk, akinek párját olyan súlyosan megsebesítette a kutya, hogy kórházba kellett vinni.

„Mi lett volna, ha a hatéves kisfiam van ott? Még tragédia is lehetett volna…” – fejezte ki aggodalmát.

Az érvényes szabályok szerint közterületen – kivéve a kutyafuttatásra kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Ugyanez a szabály érvényes közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), természeti és védett természeti területen, illetve vadászterületen (a vadászkutyák kivételével).

Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki annak irányítására, kezelésére és féken tartására képes, mert biztosítania kell, hogy a kutya sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztessen.

Mindemellett az ebre közterületen felügyelő személynek magánál kell tartania az állat oltási könyvét a veszettség elleni megfelelő immunizáltság bizonyítása céljából.

A fotó illusztráció!

Hozzászólás
Előző cikkParkoló autókat tarolt szombat éjjel egy ittas sofőr Vácon
Következő cikkVányai László: A baloldali városvezetés erkölcsileg is megbukott (videó)