Holttestet találtak a Börzsönyben

Vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112 segélyhívó számra, hogy a piros kereszt közelében a Kovács patakban egy holttestet találtak. A körülményeket a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot . A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval, míg egy másik társunk Csóványosról indult gyalog. A helyszínre lettek riasztva a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók, az Országos Mentőszolgálat és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is – írja közleményében a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat.

A hegyimentők a helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg, aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt. A helyszín a szokásos túraútvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók, akik vasárnap rátaláltak, teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt, ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése. További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezért ismét hasznosnak bizonyultak a strapabíró a Cat S75 műholdképes telefonok – olvasható a beszámolóban.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait.

Forrás, fotó: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Hozzászólás
Előző cikkImre Zsolt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett több térségi polgármester is a zöldátállás fontosságát hangsúlyozza (videó)
Következő cikkVereséggel búcsúzott a Vác