Békemenetet hirdettek a szombati brutális támadás után a csörögi romák

Ma este hat órától Csörögben a Béke térre egyfajta békemenetre várják a csörögi romákat azután, hogy két helyi roma férfi szombaton olyan brutálisan megvert egy nem roma helyi vállalkozót, hogy kórházba került.

Kiss Anita a Csörögi Települési Nemzetiségi önkormányzat képviselője egy helyi Facebook csoportban egyrészt azzal indokolta kezdeményezését, hogy ez a bántalmazás „sem romának sem magyarnak nem megengedett, mert ez mélyen elítéli a cigányságot a településünkön.”

Másrészt pedig emlékeztet arra a korábbi esetre, amikor éppen ide a Béke térre gyűltek össze a településen élő romák, miután egy idős roma asszonyt bántalmazott egy nem roma elkövető. „Most, hogy egy roma bántalmazott egy nem romát ilyenkor miért nem állunk ki a falunkba élő társunkért!! Megkérlek titeket mutassuk meg a faluba élő nem csak romáknak, hogy mi is elítéljük az ilyen cselekedetet és számunkra is fontos, hogy ne ez alapján ítéljenek meg minket!! Legyünk minél többen mert mi is a falu lakosai vagyunk és szeretünk itt élni és tenni a további békés együtt élésért” – hívja fel a figyelmet Kiss Anita.

Szorcsik József Csörög polgármestere a 0627.hu-t arról tájékoztatta, hogy meghívást kapott a békés demonstrációra, és részt fog venni rajta ma este hat órától.

Mint arról korábban beszámoltunk, szombaton két helyi lakos megtámadott egy szintén csörögi férfit, aki a Vörösmarty utca útkarbantartási munkálatait végezte. Az egyirányú szóbeli szidalmazás másodpercek alatt tettlegességgé fajult. N. Ferenc nekitámadt és lefogta a sértettet, majd fia ököllel ütéseket mért több alkalommal Kiss József fejére. Ezután az elkövetők elhajtottak. A mentők a sértettet súlyos sérülésekkel kórházba szállították és a rendőrség erői hathatósan felléptek az elkövetők ellen, akik már a helyszínen kihallgatásra kerültek, majd elő is állították N. Ferencet és fiát.

Hozzászólás
Előző cikkHázasság hete Vácon
Következő cikkAz őrbottyáni polgármester nevében telefonálnak csalók, banki adatokra vadásznak