Rétvári Bence: a polgárok biztonsága a legfontosabb, ezért a václigeti csőtörés minden részét ki kell vizsgálni

A polgárok biztonsága a legfontosabb, ezért a václigeti csőtörés minden részét ki kell vizsgálni, a laborvizsgálat eredményét nyilvánosságra kell hozni, és a vizsgálatokat meg is kell ismételni, hogy mindenkinek pontos és biztos adatai legyenek – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Facebook-oldalán. Az államtitkár hozzátette: a tegnap esti václigeti csőtörés után azonnali tájékoztatást és intézkedést kért a katasztrófavédelem és a vízművek vezetőitől. 

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán tájékoztatta a helyieket. Mint írja: a tegnap esti václigeti csőtörés után azonnali tájékoztatást és intézkedést kértem a katasztrófavédelem és a vízművek vezetőitől.

„A katasztrófavédelem haladéktalanul a helyszínre küldte a mobil labort, és még az este folyamán mintákat vettek a kifolyt vízből. Az első laboreredmények nem mutattak ki veszélyes anyagot, de csak akkor érezzük magunkat teljes biztonságban, ha ellenőrző méréseket is elvégeznek a szakemberek. Ez már folyamatban is van.”

Rétvári Bence ismertette: a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott víz természetes vizet nem érintett. A katasztrófavédelmi mobil labor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, amelyekből veszélyes anyag nem volt kimutatható.

A vízművek tájékoztatása szerint a meghibásodott vezetéket azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, a településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas.

„Kértem, hogy a sérült vezetékszakaszt lehetőség szerint még a mai napon állítsák helyre. A szakhatóságok jelentéseiről tájékoztattam Vác illetékes alpolgármesterét. Ragaszkodom hozzá, hogy a kifolyt vizet egy másik akkreditált labor is megvizsgálja, és az eredményeket hozza nyilvánosságra minél hamarabb. A váci családok biztonsága és tájékoztatása mindennél fontosabb!”

Hozzászólás
Előző cikkMatkovich Ilona ezer fa ültetésére vonatkozó tervét civil szervezetek és diákok segítségével próbálja megoldani valahogy
Következő cikkNői kézilabda NB I – A Vác vendégeként nyert a Debrecen