Megszüntették a zebegényi polgármester megbízatását

Méltatlanság miatt megszüntette Parádi Katalin zebegényi polgármester megbízatását a helyi képviselő-testület november 9-ei ülésén. A testület arra hivatkozva döntött így, hogy a polgármesternek hosszú távú köztartozása áll fenn.

Kósa János önkormányzati képviselő 2023. október 31-én terjesztett elő méltatlansági indítványt Parádi Katalin polgármesterrel szemben. A képviselő ismertette, hogy a polgármester nem szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázis nyilvántartásában.

A helyi önkormányzat Vagyonnyilatkozatot Ellenőrző Bizottsága (VEB) november 2-án rendkívüli ülést tartott, ahol arra utasította Parádi Katalin polgármestert, hogy a határozat kézhezvételétől számított 5 napon belül igazolja, hogy a Köztartozásmentes Adózói Adatbázisban szerepel, vagy nyújtsa be az adóhatóság (NAV) által kiállított köztartozás-mentességi igazolást, ha pedig köztartozással rendelkezik, akkor annak részletekben való megfizetését engedélyező jogerős adóhatósági okiratot.

Mint a testületi ülés határozatában ismertetik: Parádi Katalin a bizottsági elnök részére elektronikus úton beadványt küldött, de abban a köztartozás mentességének fennálltáról semmilyen érdemi nyilatkozatot nem tett.

Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a november 9-ei ülésén a VEB javaslata alapján, Parádi Katalin polgármester ügyében megállapította a méltatlanság fennállását és megszüntette a polgármesteri megbízatását, mivel állammal, önkormányzattal szemben köztartozása áll fenn – olvasható a testület határozatában.

A határozat ellen a kézhezvételtől számított 5 napon belül – jogszabálysértésre hivatkozással – felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani a Budapest Környéki Törvényszékhez.

Kérdéseket küldtünk Parádi Katalinnak, szerettük volna megtudni, hogyan értékeli a képviselő-testület döntését és tervez-e felülvizsgálati kérelmet benyújtani, de automatikus válaszüzenetben azt írta, jelenleg házon kívül tartózkodik.

Borítókép: Danubia Televízió

Hozzászólás
Előző cikkNői kézilabda Európa-liga – Török rivális ellen juthat főtáblára a Vác
Következő cikkRátámadt az egyik képviselőre a zebegényi polgármester – VIDEÓ