Rátámadt az egyik képviselőre a zebegényi polgármester – VIDEÓ

Futótűzként terjed egy videó az interneten, amelyen Parádi Katalin zebegényi polgármester rátámadt az egyik helyi önkormányzati képviselőre. A képviselő állítása szerint egy körömvágó ollót szúrt belé és feljelentést tett a rendőrségen.

Nyári Péter zebegényi önkormányzati képviselő jelentetett meg egy bejegyzést a közösségi oldalon, amely szerint Parádi Katalin, Zebegény polgármestere megüti őt és állítása szerint egy körömvágó ollót szúr a bal vállába.

VIDEÓ:

https://www.facebook.com/0627.hu/videos/4437161749842743

Szombat hajnalban egy tűzesethez riasztották a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltókat. Nyári Péter arról számol be bejegyzésében, hogy ő is a helyszínre érkezett segítséget nyújtani, ahol a zebegényi polgármester szóban inzultálta.

Mint írja: azt láttam, hogy valaki ül az úton, a tűzoltóautók reflektorának fényében. Azt hittem hirtelen, hogy a tűzből menekítettek ki valakit, de nem. Ahogy közelebb értem kiderült, hogy a polgármester az.

„Ahogy meglátott, egyből megszólított, és különböző sértéseket vágott a fejemhez. Nem vettem tudomást róla, mint ahogy később sem, mert ezek után felállt, és tovább folytatta a zaklatásomat. Én igyekeztem odébb sétálni, hiszen fontosabb dolgom is volt, mint hogy egy alkohol és gyógyszer befolyása alatt álló ember sértegetéseivel foglalkozzak” – fogalmazott Nyári Péter.

A képviselő úgy folytatta: „a részeg tobzódás tovább folytatódott, és egyre határozottabbá vált. (…) A következő pillanatban egy hirtelen mozdulattal felém nyúlt, és megpróbált torkon ütni (ekkor még azt hittem, hogy ütni akart). Szerencsére egy kicsit hátrébb mozdultam, így az ütés a bal vállamat érte el, kb. 5 cm-re a szív vonalától.”.

Mint Nyári Péter írja: „percek teltek el, én pedig meg voltam lepődve, hogy ugyan az ütés nem volt nagy, mégis sajog a vállam, és az egész karom. Akkor vettem észre a vállamon terjedő vörös foltot. Először azt hittem, hogy a poharában lévő italt öntötte rám, de miután a fájdalom nem múlt, a fölső ruházatomat felhúzva ellenőriztem, minden rendben van-e, és akkor vettem észre a szúrt sebet, melyből folyt a vér”.

Nyári Pétert a kiérkező mentők kórháza szállították. Állítása szerint a polgármester asztalán két szikét és egy ollót találtak. Az üggyel kapcsolatban információkat kértünk a rendőrségtől, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Amint hivatalos tájékoztatást kapunk, frissítjük cikkünket.

Parádi Katalin szintén a közösségi oldalon kommentálta az őt ért vádakat.

Mint írja: tény a tény, hogy mivel a tűzoltók 40 perc alatt érkeztek ki, én kénytelen voltam a tachycardiám miatt jelentős mennyiségű Xanaxot elfogyasztani 150 körüli pulzusomra, hogy ne kapjak infarktust. Az is tény, hogy az út közepén ültem sokkos állapotban. Az is tény, hogy szintén sokkos állapotban bementem a telekre megnézni már az oltás befejeztével, mi történt, de mivel még nem volt biztonságos, egy tűzoltó, felismerve állapotom ölben hozott ki onnan.

Parádi Katalin úgy fogalmaz: „amiket Nyári Péter leírt, hogy én egészségügyi személyzetre támadtam, őrá támadtam, mi több, mindenkire támadtam? Aki ezt benyeli, tegye már fel a kérdést, ha így is lett volna, honnan tudná ez a hazug senkiházi? Meg fogjuk tudni, mert erre is teszek egy feljelentést ismeretlen tettes ellen aztán regélhet. Az, hogy én leszúrtam kb 10 hatósági személy – rendőr, tűzoltó, stb szeme láttára? Addig ők meg mályvacukrot sütöttek a parázson?”

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőrséget és az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak sajtókérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

FRISSTÍTÉS:

Megkeresésünkre válaszolva a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adta:

„Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy egy 2023. november 11-én hajnalban, Zebegényben történt tűzeset helyszínén tartózkodó rendőröktől egy férfi kért segítséget – elmondása szerint az utcán szavakkal inzultálták és bántalmazták, vállánál sérült, a mentők kórházba vitték.
A Váci Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

Hozzászólás
Előző cikkMegszüntették a zebegényi polgármester megbízatását
Következő cikkRénszarvas Expressz Királyréten