Benyújtotta Kocsis Máté a szuverenitásvédelmi törvénytervezetet

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője kedden este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény.

Közösségi oldalán azt írta: „Mindenki előtt ismert, hogy 2022-ben kívülről akarták befolyásolni a parlamenti választásokat Magyarországon. A baloldali politikusok a törvényeket kijátszva külföldi szervezetektől pénzt fogadtak el, és abból akartak hatalomra kerülni. Ezzel kockára tették hazánk szuverenitását, de ennek a jelenlegi szabályok miatt nem lehetett komolyabb következménye”. Azért, hogy ez ne fordulhasson elő mégegyszer, szuverenitásvédelmi törvényt alkottunk. Az új törvény becsukja a kiskaput a választási trükközés előtt, és következménye lesz annak, ha valaki külföldi pénzt használ fel a kampányban, akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat” – fogalmazott.

Azt is bejelentette: létrejön egy független állami szerv, a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amely vizsgálja majd a külföldről jövő befolyásolási kísérleteket, s azokat a nyilvánosság elé tárja. A teljes javaslat itt érhető el.

Hozzászólás
Előző cikkMiközben Orbán Viktor szerint egy új világgazdasági korszak technológiai éllovasai lehetünk, addig Vácon nemlétező akkugyár ellen tiltakoznak, és álhírekkel keltik a pánikot Matkovichék
Következő cikkÁtadták a MÁV váci transzformátorállomását