Rétvári Bence: Azokat ünnepeljük, akik nem kötöttek kompromisszumot, hanem kiálltak és küzdöttek a magyar szabadságért

„Sokszor beszélünk a forradalmainkról, szabadságharcainkról, és sokszor mondják, hogy mi levert szabadságharcok nemzete vagyunk. Azonban ezek az ünnepek mutatják meg, hogy lehet, hogy 1849 őszén leverték a ’48-as forradalmunkat és szabadságharcunkat, lehet, hogy 1956 novemberében szovjet tankok és a kommunisták eltiporták a pesti srácok forradalmát, de hosszú távon a márciusi ifjak és a pesti srácok győztek, hiszen ma rájuk emlékezünk, őket ünnepeljük, ők vannak a történelem pozitív oldalán” – jelentette ki Rétvári Bence a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője pénteken Vácdukán, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Kiemelte, hogy azért fontos október 23-a és március 15-e is, mert azokat ünnepeljük, akik nem kötöttek kompromisszumot, hanem kiálltak és küzdöttek a magyar szabadságért, mert ők a mi példaképeink. Mint fogalmazott: „Ha leverték őket, akkor is, ha kivégezték őket, akkor is, ha bebörtönözték őket, akkor is.”

„Nekünk az én generációmnak biztosan szerencséje van, de a nagyszüleim generációjának nem volt szerencséje, ők a világháborúban is éltek, ’56-ban is éltek. Ott még sokaknak tényleg ki kellett vívni a szabadságot. Ez volt akiknek sikerült, volt, akiknek nem. A rendszerváltás nemzedékének sikerült” – húzta alá.

Semmi nem lehet fontosabb, mint a magyarok érdeke és a magyarok szabadsága, de senki ne gondolja azt, hogy ez konfliktusok nélkül megy. Semmi nincs ingyen az életben. Ingyen sajt csak az egérfogóban van, de oda meg nem akarunk bekerülni. Minden erőfeszítésbe kerül, a szabadság megvédése is erőfeszítésünkbe kerül. Ezért fontos példaképként állítani a pesti srácokat – zárta sorait Rétvári Bence.

Az eseményen köszöntőt mondott Makkos László polgármester. Műsort adtak a Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola 7. osztályos tanulói.

Hozzászólás
Előző cikkImre Zsolt kezdeményezésére Vácon is aktívvá válik a polgárőrség
Következő cikkRétvári Bence: Nem fegyverrel, nem tankokkal, de most ideológiákat akarnak ránk erőltetni