Óriási érdekelődés mellett, teljes telt ház fogadta Vácon Böjte Csabát

„Méltán lehetünk büszkék arra, hogy Csaba testvér itt volt velünk. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ilyen fantasztikusan sikerült a rendezvény” – értékelte Pető Csilla a vasárnap délutáni Váci Polgári Estet, melynek vendége Böjte Csaba ferences szerzetes és Murányi Sándor Olivér író volt.

A könyvbemutatóval egybekötött esemény házigazdái Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Fábián Fédra voltak.

„A Polgári Est rendezvényeinek sorában, a tegnapi esemény volt az eddig leglátogatottabb és legnépszerűbb eseményünk. Hiszen a Piarista Kilátó Központban egy tűt sem lehetett leejteni. Az előadóterem zsúfolásig megtelt, minden létező ülőalkalmasság fogalt volt. Az ajtókból is kíváncsi szemekkel találkozhattunk. Az épület adottságainak, a hangosításnak köszönhetően szinte tökéletes élményben volt azoknak is része akik a folyosón állva tudták Csaba testvér előadását meghallgatni. Pontos létszámot nem tudok mondani, de 350 főt meghaladó volt az érdeklődök száma a tegnapi rendezvényünkön” – részletezte Pető Csilla.

A Fidesz-KDNP váci önkormányzati képviselője arra is kitért, hogy a 350 darab Panasz helyett című könyv és mellette, Böjte Csaba korábbi könyvei is pillanatok alatt elfogytak. Azt is elmondta, a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak kihelyeztek egy adomány dobozt, ami a 30. születésnap alkalmából adományozásra adott módot. Ebben összesen 331.000 forintot adomány gyűlt össze az est folyamán.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő Facebook oldalán közzétett képgalériához azt írta: Csaba testvér vigaszt, derűt, hitet hozott magával a Váci Polgári Esten.

Imre Zsolt a Váci Polgári Fórum vezetője is részt vett az eseményen. A Facebook oldalán közzétett fotóhoz azt írta: Böjte atya volt a Polgári est vendége. Szívet melengető, lélekemelő találkozás volt.

Pető Csilla hozzátette, a rendezvény egyik célja az volt, hogy az újonnan megjelent, Panasz Helyett című könyv bemutatásra kerüljön. Az író Murányi Sándor Olivérnek legyen lehetősége megismertetni az érdeklődőkkel Csaba testvér gondozottjainak az életútját. „Valamint az a léleksimogató, felemelő, lelkesítő, életigenlés és biztatás amivel Csaba testvér feltarisznyázott bennünket. Meghallgathattuk egykori neveltjeinek a tanúságtételét, háláját és köszönetét mindazért a jóért amit az atyától-nevelőktől kaptak, és azt amivé így váltak. A hit, szeretet, összetartozás, egymásért viselt féltő gondoskodás és felelősség. A több száz -több ezres nagy családban való létezés örömét.” – fűzte hozzá.

Böjte Csabát Marton Zsolt váci megyéspüspök köszöntötte és méltatta. Az eseményen Zsódi Viktor, a Piarista Rend Magyar Tartományának tartományfőnöke is részt vett. Pető Csilla hozzáfűzte, hogy egy meglepetés vendég is érkezett a ferences szerzeteshez. Egyik egykori neveltje jött el hozzá, aki ma már Angliában él. Ő is őszinte hálával köszönte meg azt a lelkiséget amit kapott, mert lehet amúgy elkallódott volna. Ma befutott pszichológusként dolgozik, boldog kétgyermekes családanya.

Hozzászólás
Előző cikkOktóber 13-16 között módosított menetrend lesz érvényben a 71 Budapest—Vácrátót―Vác vasútvonalon
Következő cikkVácon vendégszerepel a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című Petőfi Zenei Díjas produkció