Elkezdték a letkési bölcsőde építését

Elkezdték a két csoportos mini bölcsőde építését Letkésen, amelyre mintegy 290 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, és hiánypótló beruházást jelent Letkés és a környező települések számára.

Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a bölcsőde megnyitása vonzóbbá teszi a települést a családot tervező fiatalok számára, s ezzel hozzájárul a község és a régió elöregedésének megállításához. Mindemellett az intézmény új munkahelyeket is teremt majd.

Ez az infrastruktúra-fejlesztés hiánypótló beruházás a környéken. Letkés község a hátrányos helyzetű Szobi Kistérségben található, az Ipoly mentén, a Börzsöny lábánál fekszik. Az új bölcsőde megépítése megoldást nyújt a gyermekek elhelyezésében a településen és környékén élő édesanyák számára, lehetővé teszi, hogy a gyermekvállalás után ismét munkába álljanak.

A fejlesztés megvalósítása várhatóan 2024 júliusáig tart, a tervezettek szerint az intézmény 2024 őszén nyitja majd meg kapuit a kisgyermekek előtt. A tervezett épület két csoportszobás mini bölcsőde, 14 gyermek ellátására lesz alkalmas. Az épület belső, fűtött alapterülete 125 négyzetméter, a hozzátartozó terasz 55 négyzetméter lesz. Az energiahatékonyság és akadálymentesség biztosítása kiemelt jelentőséget kapott a tervezés során. Az épület tetőszerkezetére 6kw-os napelemrendszert telepítenek, ami a teljes villamosenergia fogyasztást fedezi majd, s ezáltal nagy mértékben csökkenti a rezsiköltségeket.

Hozzászólás
Előző cikkRobbantani fognak Vácon
Következő cikkSúlyos vereséget szenvedett a Püspökhatvan Csomádon