A térség legmodernebb játszóterét építtette meg a Samsung SDI a gödi gyermekeknek

Lovagi vár, csúszdák, siklópálya, hintapark és számos más játék várja október 18-tól a gödi gyermekeket. A modern, integrált játszótér építése Göd Város Önkormányzata és a Samsung SDI Magyarország együttműködésével valósult meg. A területet a város biztosította, a vállalat pedig vállalta a játszótér megtervezésének és megépítésének teljes költségét.

2023 augusztusában, a városi strand szomszédságában, a Pulykaház utcában indult el annak az 1200 négyzetméteres játszótérnek az építése, amely október 18-tól szolgálja a környéken lakó, vagy a strandra látogató gyermekek és szüleik kikapcsolódását. A játszótéren egy éves kortól egészen 14 éves korig minden korosztály talál az ügyességet, egyensúlykészséget, erőt fejlesztő játékokat. Többek között fészekhinták, trambulinok, drótkötélpálya, mászófal, mászópiramis, hinták, árnyékolt homokozók és multifunkciós lovagi vár áll a gyermekek rendelkezésére.

A tervezés és a kivitelezés során a Samsung SDI és a kivitelező cég egyaránt nagy hangsúlyt helyezett a biztonságra. A játszótér megfelel a legmagasabb hazai és európai biztonsági feltételeknek, valamennyi játék TÜV minősítéssel rendelkezik, a játszótér teljes talaja pedig esésvédő gumiburkolatot kapott. A szülők kényelmét szolgáló padokat úgy helyezték el, hogy azokról a játszótér teljes területe belátható. A környezettudatosság jegyében a világítást napelemes lámpák biztosítják, a játék közben elfogyasztott üdítők és ételek dobozainak pedig szelektív hulladékgyűjtő került kihelyezésre.

A megnyitón Hyun Jung, a Samsung SDI gödi gyárának alelnöke adta át a játszótér kulcsait Kammerer Zoltánnak, Göd polgármesterének.

A Samsung SDI vezetése elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt. A vállalat olyan, már jelenleg is nagy sikerrel futó programjai, mint a gyermekes családokat segítő Babaverzum, vagy a gyermekek Mikulás ünnepségét gazdagabbá tévő iskolai Samsung SDI mikulás program mellet az új kezdeményezésben résztvevő alapítványok és szervezetek köre az idei év során folyamatosan bővülni fog. 

###

A Samsung SDI-ről

A Koreai Köztársaságban székhellyel rendelkező Samsung SDI a világ vezető akkumulátor- és elektronikai anyagok gyártója, amely újra definiálja az elektromos járművek, energiatároló rendszerek és IT-eszközök világát. A vállalat az átalakulást és az innovációt ösztönzi, hogy a „kreatív energia- és anyagmegoldások vezetőjévé” váljon az e-mobilitás, az energetikai megoldások, valamint a félvezetők és kijelzők területén. A vállalat kötelezettséget vállal arra, hogy 2050-ig globálisan 100%-ban megújuló villamos energiát fog beszerezni. A legfrissebb hírekért látogasson el a Samsung SDI News oldalára ahttps://www.samsungsdi.com/sdi-news/list.html. címen.

Hozzászólás
Előző cikkÜnnepi megemlékezést tart a Fidesz és a KDNP Vácon
Következő cikkŐrbottyánban két év alatt két bölcsőde épült, a héten indul a harmadik kivitelezése (videó)