Rétvári Bence: Rekord nagyságú, komplex beruházás fog megvalósulni Sződön

Sződ történetének egyik legnagyobb beruházása az a 231 millió forint, amit turisztikai fejlesztésre, hagyományközpontra, interaktív családi és élményparkra már elkezdett előkészíteni a település, a polgármester úr és közbeszerzés alatt van a kivitelezés – mondta szombaton Sződön Rétvári Bence térségi országgyűlés képviselő a falunapi rendezvények megnyitásakor, hangsúlyozva, hogy ezáltal rekord nagyságú komplex beruházás fog megvalósulni Sződön

Hozzátette, hogy Sződ nem lehet kárvallottja annak, hogy nem érkeznek meg az uniós források Magyarországra.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés

„Ezeket a pályázatokat elvileg EU-s pénzből kellene kiírnunk. Az EU azonban egyetlen egy fillért sem folyósít, de mi úgy gondoltuk, hogy attól az EU nem adja Magyarországnak, attól a kormány oda fogja adni a településeknek. Ugyanis van annyi tartaléka a kormánynak, hogy oda tudja adni, és bízunk benne, hogy előbb-utóbb majd megérkezik Magyarországra is ez a pénz, de nem lehet Sződ kárvallottja annak, hogy különböző brüsszeli műveletek révén nem jutunk hozzá a saját pénzünkhöz” – mutatott rá Rétvári Bence.

A térség országgyűlési képviselője ezt követően ismertette a településen az elmúlt egy évben megvalósult fejlesztéseket. Elkészült a Magyar Falu program keretében 10 millió forintból a Dózsa György úti járda, egyházi temető felújítás szintén 5 millió forintból, a közösségszervezőnek a bértámogatása 2 millió forintból és rezsi támogatás 8,4 millió forintból. Hozzátette, hogy összesen több mint 800 millió forintra pályázott sikerrel a település – sorolta.

Hertel László a település polgármestere egyebek mellett arról tájékoztatta lapunkat, hogy a turisztikai fejlesztés első konkrét munkálatait még az idén tervezik megindítani. Emellett elmondta, hogy teljesen megújult az iskola előtt az Ady Endre utca, elkészült a ’48-asok tere, valamint Petőfi Sándor mellett szobrot állítottak idén Gróf Grassalkovich Antal emlékére is. Azt is elmondta, hogy hasonlóan más agglomerációs településekhez sokan választják lakóhelyül Sződöt, ám 4000 főnél meghúzzák a határt és nem tervezik, de nem is tudnák tovább bővíteni a települést. A település polgármesterével készített videós interjúban további részleteket is közlünk hamarosan.

Szombaton a Falunapon színes programok várták az érdeklődőket, melyről szintén hamarosan videós összeállítást is közlünk.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkAz utolsó pillanatban mentették meg a váci Nagyboldogasszony székesegyház különleges freskóit
Következő cikkKormányablakbusz érkezik Őrbottyánba