Négy teljesen új, modern szociális bérlakás segíti a legnehezebb helyzetben élő csörögieket

Négy lakásból álló szociális bérházat, továbbá közel másfél kilométer új utat adtak át Csörögben. Szorcsik József a település polgármestere közölte, hogy az önkormányzat célja az, hogy négy család kisgyermekkel úgymond „példát mutatóan” éljen itt kedvező körülmények között. „Megalapozhatják a jövőjüket, aztán kirepülhetnek az életbe stabilabb szárnyakkal, lábakkal innen” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy minden településnek vannak gyengébb részei „nevezzük szegregátumnak”, – fogalmazott, rámutatva, hogy itt most erre a részre tudnak jelentős forrást biztosítani. A pályázat keretében közel másfél kilométer egybefüggő út is épült.

E projekt elsősorban a csörögi szegregátumot igyekezett valóban kimozdítani abból a helyzetből, amiben volt – hangsúlyozta Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy Csörögben élnek emberek a legrosszabb, a mai kornak egyáltalán nem megfelelő lakhatási körülmények között, mellette vállalva, hogy gyermeküket tisztességgel nevelik, iskolába járatják, dolgoznak, a közfeladatokból is kiveszik a részüket. E pályázat révén most majd ők költözhetnek ebbe a teljesen korszerű, a mai kor elvárásainak minden tekintetben megfelelő lakásba, ebbe a négylakásos társasházba.

Azért is fontos ez a projekt, mert segít abban, hogy mindenki szorgalommal és takarékoskodással élje a mindennapjait. Úgy fogalmazott, hogy: „Segít, hogy a bűnözést kiszorítsuk Csörögből. Segít, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk ennek, hogy megmutassuk, hogy itt az utcák nem porosak, a házak rendben vannak tartva, az emberek pedig nem bűnözésből próbálják magukat fenntartani, hanem végzettséget szereznek és dolgoznak.”

Mint arról korábban beszámoltunk, Csörög község önkormányzata több mint 440 millió forint értékű forrást nyert el konzorciumi partnereivel, a Máltai Szeretetszolgálattal és a Mahájána Alapítvánnyal, melynek keretében a település lakosságának életkörülményei javítása érdekében egy komplex településrehabilitációs projekt megvalósítását hajtják végre.

GRT
Fotók: Benedek Balázs

Hozzászólás
Előző cikkBaleset történt az M2-es autóúton
Következő cikkVeterángép felvonulás is lesz szombaton a vácrátóti Szüreti Fesztiválon