Hamarosan beköltözhet az első négy család Csörögben az új szociális bérlakásokba

Szorcsik József Csörög polgármestere egy hosszabb beszámolóval jelentkezett a község Facebook oldalán. Ebben arról is ír, hogy a négy szociális bérlakás hamarosan teljesen elkészül és négy család be is költözhet majd.

„A szociális bérlakásokkal majdnem 100%-os készültségben vagyunk, már csak a közművek rákötése zajlik, miután nyilvánossá tehetjük az igényléshez szükséges jelentkezési lapot. A VEKOP felzárkóztató program szerinti kritériumoknak természetesen meg kell majd felelniük a jövendőbeli kedvezményezetteknek, ezeket az elbírálási pontokat pedig az eu-s pályázat szigorú és merev szabályai adják, és nem az elbíráló bizottság. Az biztos, hogy négy ténylegesen arra érdemes család fogja birtokba venni a lakásokat, ahová már önkényesen két fecske családfészket is épített” – fogalmaz Csörög polgármestere

Mint arról korábban beszámoltunk, Csörög község önkormányzata közel 400 millió forint értékű forrást nyert el konzorciumi partnereivel, a Máltai Szeretetszolgálattal és a Mahájána Alapítvánnyal, melynek keretében a település lakosságának életkörülményei javítása érdekében egy komplex településrehabilitációs projekt megvalósítását hajtják végre. Négy lakásból álló szociális bérház épül, és több utcát szilárd útburkolattal látnak el a pályázat keretében.

Szorcsik József Csörög polgármestere a 0627.hu stábja kérdésére korábban elmondta, a beruházás jó ütemben zajlik. A 72 négyzetméteres, konyhával, erkéllyel is rendelkező lakások bérleti jogára nyújthatnak majd be pályázatot a rászorulók. A pozitív elbírálást követően kedvezményes havidíjért, legfeljebb öt évig bérelhető az önkormányzati lakás.

Hozzászólás
Előző cikkFergeteges programmal várnak mindenkit a Váchartyáni Nyári Fesztiválon
Következő cikkPumpapályán várják a kerékpárosokat Nagymaroson