Szombaton rajtol a Duplakanyar futóverseny

Már csak két nap és indul az ország egyik legnépszerűbb futóversenye, a Duplakanyar.  A rendezvény gyönyörű helyszínen halad végig, és a versenyzők két országot, három folyót és két hidat érintve kerülik majd meg a Dunakanyart és lehetőségük lesz átfutni a Duna alatt is. A versenyt szeptember 2-án tartják, Nagymaroson.

Még nem késő regisztrálni az ország egyik legizgalmasabb futóversenyére, a Duplakanyarra, amelyen tavaly mintegy 900 sportoló vett részt.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés

Idén is három kategória közül választhatnak az érdeklődők.

Az egyéni versenyen 5, 12 és 62 kilométeres távon tehetik próbára állóképességüket a sportolók. Mindhárom táv résztvevői átfutnak a Duna alatt és érintik a Dunakanyar mindkét oldalát.

Lehetőség van csapatban is indulni, itt már 62 kilométeres távot kell megtenniük a futóknak. A hosszútávon induló versenyzők 2 országot, három folyót és két hidat érintve megkerülik a Dunakanyart és átfutnak a Duna alatt Visegrád irányából.

A szervezők a 18 év alattiak nevezését is várják 5, 12 és 62 kilométeres távra. Nekik a nevezés díjtalan.

A Duna Menti Regionális Közmű Zrt. (DMRV Zrt.) az indulók részére megnyitja a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagutat, amely a Duna medre alatt húzódik. A Magyarországon egyedülálló alagútban a verseny résztvevői sétálva haladhatnak át. Az időmérést az alagút két oldalán megállítják, illetve újra indítják majd a szervezők. A DMRV Zrt. minden áthaladó számára igazolást állít ki, amely igazolja, hogy a résztvevő száraz lábbal átsétált a Duna alatt.

Az alagutat csak nevezéssel rendelkezők használhatják.

Hozzászólás
Előző cikkIngyenes szakkörök indulnak Kismaroson
Következő cikkEzúttal 8 részes kisfilmsorozatot készít Sződliget legaktívabb civil szervezete a Zöldliget