Már 2,5 millió forintot gyűjtött a a Szikra Mozgalom arra a rendezvényre, melyet a Dunakanyarban is próbált megtartani

Büszkén hirdeti a pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom, hogy már 2,5 millió forintot sikerült összegyűjteniük arra a baloldali rendezvényre, amelyet szombaton tartanak a Népligetben – írja a Magyar Nemzet.

A párbeszédes Jámbor András fémjelezte egyesület eredetileg Bodajkon tartotta volna a háromnapos Szikra-tábort, amely aztán a helyszín
üzemeltetőjének döntése miatt meghiúsult. Jámborék ezek után több helyen is próbálkoztak, ezek közül egy dunakanyari helyszín látszott esélyesnek, ám végül ott sem kaptak lehetőséget a baloldali találkozó megtartására. Mindenesetre a mozgalom gyűjtésbe kezdett, mondván, az új helyszín négymillió forint pluszkiadást jelent nekik, dacára annak, hogy a Népligetben nem három-, hanem csak egynapos lesz a találkozó, és az eredetileg tervezett zenekarok sem lépnek fel – legalábbis a frissen meghirdetett program szerint.

A Szikra közösségi oldalán fellelhető információk szerint már csak mintegy másfél millió forintnyi adományra van szüksége a baloldali egyesületnek. Azt nem lehet tudni, hogy a már meglévő 2,5 milliót honnan kalapozták össze, annyi azonban bizonyos, hogy az elmúlt években a Párbeszéd pártalapítványa rendszeresen támogatta a Szikra táborait, erről a Megújuló Magyarországért Alapítvány írt abban a beszámolóban, amelyben a 2022-ben támogatott rendezvényeket, kiadványokat sorolják fel.

A lap megjegyzi, hogy a ellenére mindeddig nem tette közzé a 2022-es évre vonatkozó elszámolását, noha annak benyújtási határideje május 31. volt. A Bíróság.hu-n fellelhető adatokból azonban kiderül, Jámbor mozgalmának 2020-ban egyáltalán nem volt bevétele, 2021-ben viszont 15,3 millió forint adomány érkezett hozzájuk. A beszámoló szerint mintegy hatmillió forint mikroadományokból, míg a fennmaradó kilencmillió nagy adományokból származik.

Hozzászólás
Előző cikkNAK-FruitVeb: Hamarosan piacra kerül a magyar csemegeszőlő
Következő cikkIndul a jegymaraton: 23 órán keresztül féláron lehet jegyet venni az atlétikai vb-re