Kiss-Stefán Mónika: „Hála a családomnak, a hazámnak, de legfőképp a Jóistennek!”

Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter és Rétvári Bence miniszterhelyettes a Belügyminisztérium márványaulájában. Kiss-Stefán Mónika producer-rendező a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, a belügyminiszter előterjesztésére a nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta Kiss Stefán Mónika producer-rendezőnek, a magyar történelem, valamint művészet- és egyháztörténet fontos időszakait, illetve jeles személyiségeit bemutató filmjei elismeréseként.

Kiss-Stefán Mónika közösségi oldalán úgy reagált:

„A magyar állam egyik legmegbecsültebb kitüntetésében részesültem augusztus 20-a alkalmából. Tisztelettel köszönöm, hogy nekem ítéltetett! Hála a családomnak, a hazámnak, de legfőképp a Jóistennek! Olyan nincs, hogy ne legyen egy álmod, egy szerelemgondolat. … Majd amikor az álmod megvalósításának a felénél jársz, már jön is a következő… Borzasztó! 😊 Így mindig izzol…..nos, így alkotunk. És mindez, ami az érdemkereszt mögött van…A HAZÁÉRT! Mindörökké!”

Mint ismert Kiss-Stefán Mónika alkotása a Vácról szóló eddigi legnagyobb léptékű történelmi kalandfilm, a Memento Mori a váci Fehérek templomában talált, 18. századi múmiák történetét idézi meg. A film története fikció ugyan, de a munka teljes mértékben tudományos alapokon zajlott. A film főszerepében Trokán Nóra, Reviczky Gábor és Kamarás Iván látható. A 10. Savaria Filmszemlén a Memento Mori – A váci legenda című alkotás első helyezett lett kategóriájában, a fikciós filmek között.

Hozzászólás
Előző cikkMihályi László: „Ez közös elismerés, mindannyiunknak szól!”
Következő cikkDicséretben és jutalomban részesültek a gyorshajtót lekapcsoló váci rendőrök