Két embercsempészt és 19 migránst fogtak Vácon

A váci és a szlovák rendőrök, a Készenléti Rendőrség munkatársaival kiegészülve ellenőriztek Vác területén. Egy rutinszerű igazoltatás két embercsempész és 19 migráns elfogásával végződött – közölte a rendőrség.

Mint a közleményben olvasható, az egységek augusztus 24-én este állítottak meg a településen egy magyar forgalmi rendszámú tehergépkocsit. A sofőrt és anyósülésen utazó élettársát igazoltatták, kiderült a járművet vezető férfi egy jogerős határozat szerint, szeptember végéig el van tiltva a vezetéstől. A rendőrök kérdésére, merre, mi célból vezet útjuk, az a válasz érkezett: költöznek, 2-3 segítővel a jármű hátuljában.

Az egyenruhások a rakteret kinyitották, abban azonban nem munkások, hanem 19 migráns üldögélt. A szír állampolgárok jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 34 éves sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya miatt, továbbá vele és élettársával szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást- írja a police.hu.

Hozzászólás
Előző cikkVisszaélt a Republic nevével a sződligeti DK-s polgármester – az együttes elhatárolódott
Következő cikkVeterán autók érkeznek Ipolytölgyesre