Pazar látványt nyújtott ma a Dunakanyar egyik leglátványosabb hajós eseménye

Az előző évek sikeres rendezvényei után idén is megszervezték a Dunakanyari Hajós Felvonulást ma délelőtt Szob és Verőce között. A különleges és látványos vízi felvonulás egyszerre népszerűsíti a Dunakanyart, a dunakanyari hajózást.

Erre az alkalomra is közel száz hajó regisztrált. Több hajókülönlegesség is részt vett ezen az egyedi alkalmon, köztük a katasztrófavédelem két hajója, valamint a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének aknamentesítő hajója is. A térség turisztikájában érdekeltek számára ez egyfajta turisztikai szezonnyitó is – mondta Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője Erős Gábor országgyűlési képviselő társaságában, Szobon a harmadik Dunakanyari Hajós Felvonulás sajtótájékoztatóján. A MAHART-PassNave Budapest nevű hajójának fedélzetén a dunakanyari települések több polgármestere is részt vett.

A Belügyminisztérium miniszterhelyettese arról is beszélt, hogy amikor a veszélyek korát éljük és az emberek számára egyre inkább fontos a biztonság, akkor különösen fontos felhívnia figyelmet arra, hogy ha hétvégére, vagy nyárra programot keresnek, akkor a Dunakanyarban mindent megtalálhatnak. „A Dunának ezen az oldalán és a másik oldalon is arra törekedtünk, hogy minél komfortosabban, minél sokrétűbb programokkal tudja mindenki eltölteni a szabadidejét. Felújítottunk három kikötőt, három kisvasút vonalat. Építettünk két új csónakházat. Kerékpárutak felújítására került sor, bringaparkok épültek. Igyekszünk a megállókat is egyre komfortosabbá tenni. Újabb és újabb erdei szálláshelyek, és különleges élményeket nyújtó helyek jönnek létre. Minden évben újabb turisztikai fejlesztéseket találhat, aki a Dunakanyarba érkezik. Nyitott karokkal várunk mindenkit” – zárta gondolatait Rétvári Bence.

A szobi kikötőből indult felvonuláson a Budapest hajót követve indult meg a vizek szerelmeseinek menet egészen Verőcéig. A hajó fedélzetén a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar művészei és Spy the Ghost zenélt. Visegrádhoz érve nemzeti színű füstgyertyákat gyújtottak az országgyűlési képviselők és Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Verőcére érve pedig a parton beach partyval folytatódott a program egészen délután két óráig. Az eseményt a MAHART, a Dunakanyari Védegylet Alapítvány és az Aktív Dunakanyar csapata szervezte.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkÖsszefogtak, saját költségen valósítják meg Matkovich és Kászonyi ígéreteit a Kőhíd utcai lakosok (videó)
Következő cikkA trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeztek Zebegényben