Nem tudta megindokolni Matkovich Ilona miért adják el a Csocsaj Kft.-nek a város egyik értékes ingatlanját (videó)

Nagy vitához vezetett a májusi váci képviselő-testületi ülésen, a város egyik értékes ingatlanjának értékesítése, a Csocsaj Kft. részére, mely a jobboldali képviselők szerint Vác város vagyonának kiárusítását jelenti.

Míg a baloldali képviselők magyarázata szerint az ilyen értékes ingatlanokból befolyó bevétel ahhoz kell, hogy utakat újítsanak fel, és egyéb fejlesztéseket végezzenek Vácon, addig Manninger Péter a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy az útfejlesztés egy állandó, folyamatos tevékenység, míg az értékes ingatlan eladásából befolyt összeg véges, szemben a havonkénti háromszázezer forintot meghaladó bérleti díjjal. Míg, ha nem adná el a baloldali többségű testület a város jó állapotú ingatlanját, az továbbra is a városi vagyont képezné.


Pető Csilla (Fidesz-KDNP) képviselő kérdésére Matkovich Ilona (Összefogás Vácért) váci polgármester kitérő választ adott, majd második ismételt kérdésére Ferjancsics László (Összefogás Vácért) alpolgármester válaszában úgy reagált, az előterjesztésben nem szerepel az, hogy ne bérelné tovább az ingatlant a bérlő.

Mint az az előterjesztésben is látható, a bérleti szerződés az idei év február harmadikától, 2028. február 3-ig szól, ám maga az előterjesztés az ingatlant kilenc éve bérlő, Cocaj Mirsat ügyvezető vételi szándékkérelmének benyújtásáról szól. Azaz az ingatlan megvásárlásáról.

Az előterjesztés szerint az összesen 127 négyzetméter nagyságú ingatlanra a Conzus Kft. 2023. április 1. napján készült értékbecslése alapján 71 millió forint forgalmi értéket állapított meg.

Molnár Nándor gazdasági bizottsági elnök szerint „elkótyavetyélik” az ingatlant

„Ugye 71 millió forint az értékbecslés, és mi 112 millió forintért kótyavetyéljük el ezt az ingatlant” – reagált Molnár Nándor Gazdasági Bizottság elnöke a képviselő-testületi ülésen, hozzátéve, hogy részletfizetési kedvezményt is kapott a vásárlási szándékkal élő bérlő, aki így két részletben fizetheti ki a vételárat az önkormányzatnak. A jobboldali képviselők tiltakozása ellenére elfogadták az ingatan értékesítését.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkDr. Beer Miklós megemlékező, hálaadó szentmisét mutat be szombaton a zebegényi templomban
Következő cikkKöltési időszakban vágtak ki fákat Matkovich fiának beruházása miatt – jelentős természetvédelmi kárt okozhattak