Működésképtelenné vált csörögi roma nemzetiségi önkormányzat, miután lemondott az elnökhelyettes

Szorcsik József Csörög polgármestere a település közösségi oldalán egy „párját ritkító” eseményről számolt be kedden. Bejegyzésében arról ír, hogy a roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese Hevesi Gyuláné írásban lemondott képviselői mandátumáról.

Az ügy előzményeit illetően kifejti, hogy a roma nemzetiségi önkormányzattal való múlt héten pénteken lefolytatott egyeztetés alkalmával a Romajális megrendezése mellett szóba került a helyi romák közt napi problémát jelentő drogkérdés, melyben nem először együttműködésükről biztosítottak és kérték, hogy minden lehetséges eszközzel éljek a célért.

Mint fogalmaz, „Az általuk felajánlott személyes közreműködéssel végre esély nyílt arra, hogy a rendőrség ismét hathatósan lépjen fel a drogterjesztők ellen. Sajnos részleteket a további siker érdekében nem árulhatok el, de azt igen, hogy hétfőre váratlanul ebből az együttműködésből visszaléptek. Kiss Anita elnökasszonyt saját családja és rokonsága akadályozta, Hevesi Gyuláné elnökhelyettes viszont saját maga döntött úgy, hogy „nem árt a bűnözőknek, mert romák és amúgy is rokonsága”. Csalódottságomnak hangot is adtam, miszerint ezzel a hozzáállással pártolják a helyi bűnözőket. Reakció: Hevesi Gyuláné a mai napon írásban lemondott képviselői mandátumáról. Összességében felvetődik egy kérdés bennem: kinek kellene legaktívabban fellépni a roma bűnözők ellen, ha nem a helyi romák érdekeit képviselő roma nemzetiségi önkormányzatnak? Annyi bizonyossá vált számomra, hogy olyan roma vezetőket kell közösen találnunk, akik valóban hisznek a csörögi romák felzárkóztatásában és azért hajlandóak is tenni és nem riadnak vissza ennek nyílt felvállalásától.”

Szorcsik József hozzátette, hogy a lemondással a roma nemzetiségi önkormányzat működésképtelenné válik, minden állami támogatást vissza kell fizetni, így a sokak által várt Romajális megtartása lehetetlenné válik.

Hozzászólás
Előző cikkAz ipolydamásdi híd magyar oldalon átadásra kész
Következő cikk50 éves a Kvassay Jenő Általános Iskola