50 éves a Kvassay Jenő Általános Iskola

„A Kvassay akkor tudja igazán jól Őrbottyán és környékének is a jövőjét szolgálni, ha összefogással, közös tettekkel elköteleződéssel van jelen a városban és megmutatkozik közösségformáló ereje” – mondta Sölch Gellért Őrbottyánban a jeles évforduló alkalmából rendezett ünnepségen.

A stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a rendezvényen elmondta, külön öröm volt számára, amikor olvasta a meghívót az eseményre. „Nagyon sok jeles, az iskola életét meghatározó ember külön is aláírhatta volna, azonban ez a meghívó úgy volt aláírva, hogy az iskola közössége. Ez talán még többet jelent minden másnál. Kifejezi azt, hogy ez az iskola nagyon sokaknak a közössége. A Kvassay akkor tudja igazán jól Őrbottyán és környékének is a jövőjét szolgálni, ha összefogással közös tettek elköteleződéssel van jelen a városban és megmutatkozik közösségformáló ereje” – fejtette ki ünnepi gondolatatait. Hozzátette, hogy: „Az őrbottyáni közösségi életről szóló tablót a Kvassay közössége keretezi, sőt magát az anyagát is az iskola közössége szövi. Az a sok barátság élmény és kaland, ami az elmúlt öt évtizedben történt az iskola életében az mind-mind nélkülözhetetlen Őrbottyán történelmének alakulásától és Őrbottyán életének tablójáról.” Köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, akik évfolyamok tucatjainak segítetek az írás, olvasás számolás alapjainak, az általános tudás elsajátításában. „Nemcsak oktattak, hanem neveltek és közösséget is építettek, és építenek mind a mai napig” – tette hozzá.

Szabó István Őrbottyán polgármestere arról beszélt, hogy kevesen vannak, akik az elmúlt ötven év egészéről tudnak beszélni. „Az elmúlt fél évszázad egészéről a jelenlevők közül nem túl sokan tudnak beszélni. A kiállításon látható képek megtekintésekor megelevenednek majd a történetek, sok-sok közös emlék. Az osztályfőnök mosolya, az osztálytársak, barátok nevetése az együtt elkövetett gyerekcsínyek után. Hatalmas élményben lehet ma részük azoknak, akik itt vannak, akik néhány óra leforgása alatt időutazásban vehetnek részt.”

Az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskola ötven éves születésnapja alkalmából rendezett eseményen jelenlegi és volt tanítványok ünnepi műsorát, énekkari előadást tekinthettek meg a résztvevők. Balázsné Gyenes Ildikó szolgálati emlékérmet, Kerekes László Endre miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Knonné Gyenes Annamária intézményvezető kérdésünkre kifejtette, hogy az egész idei tanév a jeles évforduló jegyében telt. A diákok, amellett, hogy készültek az ünnepi műsorra, szlogent készítettek, rajzoltak, logót terveztek, virágot ültettek – sorolta, hozzátéve, hogy egy emlékkönyv is készült. Arra is kitért, hogy tavaly augusztusban pályázta meg a vezetői pozíciót. „Erősségközpontú, erőszakmentes iskolát szeretnék vezetni. Az a mentálhigiénés szemlélet, amivel én dolgozom, és a kollégáim is átvették, alkalmas arra, hogy ez megvalósuljon” – fogalmazott.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkMűködésképtelenné vált csörögi roma nemzetiségi önkormányzat, miután lemondott az elnökhelyettes
Következő cikkEllopták a csörögi postás biciklijét, de a kamerarendszer segítségével előkerült