Őrbottyán is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

Hétvégén számos település, köztük Őrbottyán is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedési akcióban – számolt be erről Szabó István a település polgármestere a község hivatalos Facebook oldalán.

Mint szombati posztjában írta, alig egy óra alatt több mint egy köbméter szemetet gyűjtöttek össze az önkéntes résztvevők.

A településen másnap, vasárnap is folytatódott a szemétszedés. A város több pontján gyűjtötték a hulladékot a résztvevők.

Idén tizenegyedik alkalommal, a Föld napjára időzítve elindult a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programja – jelentette be az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

A fenntarthatósági témahét végéig, április 28-ig zajló program célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára – közölte Raisz Anikó. Az MTI kérdésére elmondta, hogy az április 11-i határidőig mintegy 3000 önkéntes csoport – iskolák, baráti csoportok és munkahelyi közösségek – jelentkezett az ország minden részéről.

Az EM és a programot koordináló ÉMI Nonprofit Kft. gondoskodik a szükséges eszközökről, kesztyűkről, zsákokról és a hulladék elszállításáról – tette hozzá. Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel biztonságosan szedhető, a többi hulladék bejelenthető a Hulladékradar applikáción keresztül. A korábbi években a TeSzedd! mozgalom keretében mintegy kétezer tonna illegális hulladékot gyűjtöttek, és az idén is hasonlóra számítanak egy hét alatt. A program célja a megelőzésre való felhívás.

A kormány szigorított az illegális hulladéklerakással kapcsolatos jogszabályokon, de további szigorítás is várható – mondta.

Hozzászólás
Előző cikkMakkos László: a hiteles tájékoztatás révén sikerült megnyugtatni a lakosságot a Nippon ügyben
Következő cikkKétéves lett Samu, a budapesti állatkert elefántja, akit jelképesen Csörög is örökbefogadott